Advanced Warehouse Management - ODTH (Mechelen)

Advanced Warehouse Management

Distributiecentra en magazijnoperaties spelen een sleutelrol in het operationeel houden van supply chains en distributienetwerken. De focus ligt naast operationele kosten vooral op klantenservice, uitgedrukt in kwaliteit van de dienst, responsiviteit en flexibiliteit.
 
Dit programma is opgezet voor mensen actief in distributienetwerking, distributiecentra en magazijnen. Het stelt u als deelnemer in staat uw eigen omgeving door een andere bril te bekijken en voor uzelf door te lichten, gebruik makend van de aangeboden onderwerpen die in de diepte worden uitgewerkt.
U leert er te werken rond geavanceerde magazijnconcepten, conform de doelstellingen die het management vooraf stelde, zowel qua service, betrouwbaarheid als op het vlak van kosten.

Elk aspect wordt tevens geëvalueerd aan de hand van een SWOT-analyse en parameters voor een business case. Ook wordt de nadruk gelegd op rekenwerk om alle flows en operaties op mekaar af te stemmen, teneinde een vlotte en efficiënte operatie na te streven.
Bovendien willen we de opleiding praktisch houden, vandaar dat we deze laten plaatsvinden bij ODTH. Op die manier is de praktijktoets gegarandeerd.
 
Ervaring en voorkennis van magazijnwerking en -management is een vereiste voor de deelnemers.

Docenten

Docenten voor deze opleiding zijn Jan De Kimpe (valueXstream), Luc Forceville (Logflow) en Eric Vandenbussche (Logflow).  
  • Jan De Kimpe is bijna 30 jaar actief in logistiek en logistieke automatisering. Hij specialiseerde zich in warehousing, transport en inventory management in distribution logistics, alsook in outsourcing en benchmarking. Sinds 2002 is hij eigenaar van Logisol Pro, actief in Supply en Demand Chain optimalisering, met een specialisatie in distributienetwerking, outsourcing, voorraadbeheer, warehousing en transport, en dit in diverse sectoren. Sinds 2016 is hij toegetreden tot valueXstream. 
  • Luc Forceville heeft meer dan 20 jaar logistieke ervaring, zowel in lijnfuncties in meerdere sectoren (productielogistiek, distributielogistiek) als in supply chain consultancy (concept, design en implementatie). Na 13 jaar actief te zijn geweest bij S&V Management Consultants is hij sinds 2011 partner bij Logflow. 
  • Met eveneens meer dan 30 jaar logistieke ervaring in meerdere sectoren stichtte Eric Vandenbussche in 2000 Logflow. Logflow spitst zich vooral toe op strategisch advies, Masterplan & BPR, conceptueel design voor hoogbouwmagazijnen en selectie van warehouse management systemen.

Programma

9:00

09/05/2019: Inleiding tot warehouse operaties

9:00

16 & 23/05/2019: Advanced Warehouse concepten

9:00

06/06/2019: Advanced IT-systemen en processen

9:00

13/06/2019: Tendensen en doorgedreven automatisering in het magazijn

Praktisch

Deze opleiding richt zich tot de warehouse manager, de logistieke manager of de distributiemanager die actief zijn rond de optimalisering van de werking van het magazijn.

Locatie:

ODTH
Mechelen Zuid DC
Anton Spinoystraat 8
2800 Mechelen

Alle sessies vormen één geheel, maar u kunt desgewenst kiezen voor één bepaalde of meerdere dagen (*). 

Data: donderdag 9/5, donderdag 16/5, donderdag 23/5, donderdag 6/6 en donderdag 13/6

Timing: Telkens van 9.00u tot 17.00u

Deelnametarieven:
 
Aantal sessies Standaardprijs Tarief Value Chain abonnees
PICS leden
1 seminardag € 475 € 375
2 seminardagen € 898,50  € 695
Vanaf twee seminardagen wordt het interessanter een abonnement te nemen op het volledige informatiepakket van Value Chain (€ 139/jaar) of een PICS lidmaatschap aan te gaan (€ 280/jaar).
3 seminardagen € 1260               € 960                                     
4 seminardagen € 1575 € 1175
5 seminardagen  € 1840 € 1340

(*) Let op: dag 2 en dag 3 kunnen uitsluitend als één geheel worden gevolgd.

Recupereer tot 40% van het deelnametarief!

Bent u werknemer, zelfstandige of vennoot van een Vlaamse KMO? Dan kunt u met de kmo-portefeuille tot 40% op het inschrijvingsgeld recupereren. Meer info op kmo-portefeuille.be of contacteer Valerie op het nummer 050 40 80 80.
Inschrijven
X