Impact automatisering en robotisering op magazijnmedewerkers
Hoe van automatisering een win/win voor werknemer en werkgever maken?

Inleiding

Automatische magazijnen, robotisering, digitalisering, augmented reality, …, het klinkt heel wat warehouse managers als muziek in de oren. En ook al zijn er nog velen die sceptisch blijven en het maar duur speelgoed vinden, iedereen zal moeten toegeven dat er hoe dan ook al heel wat automatisering ons warehouse is binnengeslopen. En willens nillens komt er in ijltempo nog veel meer op ons af. De nieuwe toepassingen werken de pijnpunten van warehousing weg en zouden ons in staat stellen sneller, efficiënter en goedkoper te werken.
 
Veel warehouse managers gaan ervan uit dat de medewerkers die introducties zomaar omarmen en er allemaal dezelfde opportuniteiten in zien. De magazijnmedewerkers beschouwen ze echter vaak als een nieuwe werkomgeving die hun job bedreigt. Naast innoveren is er dan ook veel aandacht nodig op organisatieniveau.
 
Tijdens dit seminar laten we verschillende experten aan het woord die telkens vanuit een andere invalshoek hun ervaring en oplossingen belichten.
 
Zo heeft Steven Dhondt, professor innovatiemanagement en arbeidsproductiviteit aan TNO, het over de resultaten van een experimenteel lab, opgezet door TNO en een twintigtal partners.
Alexandros Pasparakis, M.Sc. PhD Candidate Rotterdam School of Management - Erasmus University, bekijkt vervolgens niet alleen de performance van robots in een orderpickproces, maar heeft het ook over de ervaring van orderpickers die ermee moeten samenwerken.
Bram Blondé, Business Development Director Belgium, Netherlands and Germany at XPO Logistics Europe, deelt op zijn beurt zijn ervaring met automatisering en robotisering in de meest recente warehouseprojecten van de onderneming. Hij belicht zowel de keuze van automatisering als de impact ervan op het bedrijf, de medewerkers en de klanten.
 
Verder zoomen we in op twee nieuwe technologieën met een enorme impact op de orderpickers, met name het gebruik van augmented reality en exoskeletons.
De eerste toepassingen vernemen we van Jan De Kimpe, zaakvoerder Logisol Pro, die de impact van AI op de processen belicht, en door Dirk Matheussen, ART4L, die focust op de technieken om pickingprocessen te optimaliseren.
Roeland Motmans, Domeinverantwoordelijke Ergonomie Colruyt Group, deelt dan weer de ervaring met exoskeletons bij Colruyt. Een ergonomisch interessante technologie, maar is ze al rijp genoeg en is de mens er klaar voor? Daarnaast gaat hij ook dieper in op de menselijke factor in een automatisch magazijn.
 
Dries Serré, Business Unit Manager Experts Zaventem - Hays, sluit de dag af met een uiteenzetting over het belang van de juiste skills die magazijnmedewerkers in deze snel veranderende tijden nodig hebben. Tot slot geeft hij enkele HR-strategieën mee om samen met de medewerkers sterker uit de robotisering te komen.
 

Agenda

10:30

Ontvangst met koffie

11:00

“SHAREHOUSE: Experimenteel leren voor het Warehouse van de toekomst.”

11:40

Human and Robot Collaboration in Warehouses

12:20

Lunch

13:20

Automation & Robotics in our latest warehousing projects

14:00

Expert visie op augmented reality in magazijntoepassingen

14:40

Koffiepauze

15:00

Ergonomie 4.0 : wat met de human factor?

15:40

Belang van de juiste skills om robotisering en digitalisering bij te benen

16:20

Q&A

Praktisch

Wanneer: donderdag 17 oktober '19

Waar: 
Crowne Plaza Antwerpen 
Gerard le Grellelaan 10
2020 Antwerpen

Voor wie?
Deelname uitsluitend voorbehouden voor managers uit de industrie, groothandel en retail alsook voor 3rd Party Logistics Providers.
Aanbieders van oplossingen die geen partner van de Community Warehousing zijn kunnen niet aanwezig zijn op deze sessie.

Deelnametarief?
  • Value Chain abonnees/PICS leden: € 190
  • Niet-leden: € 250
Registreer nu via de knop onderaan deze pagina. 

Recupereer tot 40% van het deelnametarief!

Bent u werknemer, zelfstandige of vennoot van een Vlaamse kmo? Dan kunt u met de kmo-portefeuille tot 40% van het inschrijvingsgeld recupereren. Meer info vindt u op kmo-portefeuille.be of contacteer Valerie op het nummer +32 (0)50 40 80 80 of via valerie@valuechain.be

Partners van de Community Warehousing

Inschrijven
X