Warehouse physics
Wat kan Warehouse Physics voor uw onderneming betekenen?

Distributie centra en magazijnen spelen een cruciale rol in het operationeel houden van supply chains en distributie netwerken. Focus ligt naast operationele kost vooral op klantenservice uitgedrukt in kwaliteit van de dienst, responsiviteit en flexibiliteit. Het Warehouse Physics concept wil aan de hand van een concept rond flows en buffers de magazijnoperatie analyseren en voor optimalisatie bijsturen. Het geheel kan uiteindelijk resulteren is een plannings- en aansturingslogica van het magazijn. Met een seminar rond dit nieuwe concept willen PICS en Value Chain vooral de mogelijkheden en sterktes van dit concept toelichten, alsook de toepasbaarheid op onze Distributie Centra.
Magazijnen en distributiecentra zijn onderdeel van een logistiek system. Zij beheren de fysieke buffers tussen verschillende processen teneinde om maximale service te geven aan de volgende processen in de keten, maar aan verantwoorde kostenniveaus. Het magazijnproces wordt gekenmerkt door flow en door buffers die een heel tijdelijk karakter kunnen hebben (stop tussen twee bewegingen) of minder tijdelijk kunnen zijn (opslag). De bewegingen worden door resources uitgevoerd (machine en mensen) en zijn veelal tijdsgebonden. Warehouse Physics is een concept gebaseerd op buffers en flows binnen een gesloten systeem. Het doel is flows en buffers door afstemming globaal te optimaliseren qua performance en kost, met het oog op het realiseren van service doelstellingen.

Dit concept wil het gebruik van het magazijn en haar resources optimaliseren, rekening houdend met willekeur en toevallige gebeurtenissen, variabiliteit in flows en bezetting, heterogeniteit, complexiteit en management policies en beslissingen als uitgangspunt. Maar dit steeds met doelstellingen rond service, voorraad, throughput en lead times in gedachte.

Programma

9:00

30/11/2021: Warehouse Physics Part I

9:00

03/12/2021: Het concept van het “gesloten systeem” in het magazijn

Docenten

Docenten voor deze tweedaagse opleiding zijn Prof. dr. Nico Vandaele (KULeuven) en Jan De Kimpe (LogisolPro en ART4L).

Jan De Kimpe is licentiaat handels- en financiële wetenschappen aan Vlekho Business School.
Hij specialiseerde zich in warehousing, transport en inventory management in distribution logistics, alsook in outsourching en benchmarking. Sinds 2002 is hij eigenaar van Logisol Pro, actief in Supply en Demand Chain optimalisatie, met een specialisatie in distributienetwerking, outsourcing, voorraadbeheer, warehousing en transport, en dit in diverse sectoren.

Nico Vandaele is Professor Operations Management at the Katholieke Universiteit Leuven and holds the GSK Research Chair on Operations Management.
He teaches courses in operations research, operations management and supply chain management.
His research interests are situated both in modeling and planning of manufacturing and service systems as well as decision support systems for product design and development and portfolio management.
He published extensively in leading journals, is active in several executive training programs and has served as consultant/advisor for major global companies. He founded two KULeuven spin-off companies, Nyo Alatus and Xathlon.

Praktisch

Deze tweedaagse opleiding gaat door op 30 november en 3 december 2021 en dient als één geheel gevolgd te worden.

Locatie 
Hotel Serwir
Kon. Astridlaan 57
9100 Sint-Niklaas

Registratie vanaf 8h30, start programma op 9h. Het einde is voorzien omstreeks 17h00.

Deelnametarief:
Kostprijs voor deze tweedaagse opleiding bedraagt voor Value Chain of PICS abonnees € 775. Niet leden betalen € 975. Het is dus interessanter om een abonnement te nemen op het volledig informatiepakket van Value Chain (€ 139/jaar) of een Pics lidmaatschap (€ 240/jaar) aan te gaan. Kmo's kunnen een tegemoetkoming krijgen via de kmo-portefeuille 

Recupereer tot 30% van het deelnametarief!

Ben je werknemer, zelfstandige of vennoot van een Vlaamse KMO? Dan kan je met de kmo-portefeuille tot 30% op het inschrijvingsgeld recupereren. Meer info op kmo-portefeuille.be of contacteer Valerie op het nummer 050 40 80 80.
Inschrijven
X