Masterclass Planning & Forecasting with analytics

Duiding en leerdoel

Proactieve identificatie van forecast risico's en tijdige besluitvorming staan ??centraal in operationele en financiële planningsprocessen. Effectieve rapportage en analyse zijn van fundamenteel belang om key business drivers te controleren, scenario’s te evalueren en beslissingen te nemen.
 
De wereld van vandaag wordt gekenmerkt door een hoge bedrijfsdynamiek, snelle technologische innovaties en een exponentiële groei in beschikbaarheid van data Voor veel organisaties is het een uitdaging om de controle te behouden en uit deze data de juiste informatie te genereren voor het sturen van de onderneming. Onzekerheid over toekomstige ontwikkelingen verhogen de behoefte aan snelle rapportage & gerichte analyse en flexibiliteit in scenario-beoordelingen. Terzelfdertijd groeit de complexiteit om - naast interne gegevens- ook externe gegevensbronnen te gebruiken om de nauwkeurigheid van de planningscycli te verbeteren.
 
In deze training leer je hoe je key business drivers kan identificeren en hoe een gestructureerde rapportage te bouwen voor een effectieve & efficiënte analyse van planningsprocessen door gebruik van de nieuwste informatieontwikkelingen.

Programma

Ochtend: De theorie van analytics en in planning en forecasting
 • 08:30u: Registratie
 • 09:00u: Welkom
 • 09:30u: Data drivenn csions
 • 09:50u: Reporting & Analytics
 • 10:20u: Pauze
 • 10:30u: Case: Effecieve dashboars
 • 10:50u: Identificatie van "key value drivers (KVD)"
 • 11:30u: Pauze
 • 11:40u: Reporting & Key Value drivers 
Middag: De toekomst van analytics in planning en forecasting
 • 13:00u: De toekomst van planning
 • 13:30u: De toekomst van reporting
 • 13:50u: Pauze
 • 14:00u: Case: Planners en reporting
 • 14:30u: Storytelling met data
 • 15:10u: Pauze
 • 15:25u: Oefening: verbeter morgen
 • 16:30u: Einde

Lesgevers

Luc Van Wouwe – Lead Consultant EyeOn
                          
Luc is afgestudeerd in Toegepaste Economie, Transport & Logistiek aan de Universiteit van Antwerpen en heeft meer dan 30 jaar internationale ervaring op het gebied van supply chain management, logistiek, operations, sales, project en general management.
Luc werkt sinds 2011 bij EyeOn als senior consultant, waar hij opdrachten uitvoert in supply chain planning, organisatie en tooling bij bedrijven die actief zijn in de maakindustrie in 4 sectoren (Consumer Products, Life Science, High Tech en Process industrie). In de afgelopen jaren heeft hij planningsprocessen (demand, supply & operations, finance & S&OP) en IT-systemen in organisaties geëvalueerd, geïmplementeerd en verbeterd bij verschillende opdrachtgevers.
Binnen EyeOn leidt Luc het Country Team België en Solutions team dat planning software implementaties uitvoert
Naast zijn consultancy activiteiten faciliteert Luc masterclasses en in-company trainingen voor supply chain en planning professionals.
Eva Ruitenbeek – Insights consultant EyeOn

Eva is afgestudeerd in Communicatie en Informatie Wetenschappen aan de Universiteit Tilburg, met een achtergrond in Communicatie en Media Design aan de Hogeschool Utrecht. Ze is gespecialiseerd in Information Design en User Experience Design. Na haar studie is ze bij EyeOn gaan werken waar ze visual insights op de kaart heeft gezet.
Bij EyeOn heeft Eva aan talloze rapportages gewerkt voor verschillende sectoren (Consumer Products, Life Science, High Tech en Process industrie). Van demand forecasting, inventory control, manufacturing process tot project planning. Wat deze insights & rapporten gemeen hebben is de behoefte aan een brug tussen mens en data. Eva leidt de klant door uitdagingen heen vanaf het ontwerpproces tot aan eindproduct. Ze is een expert op het gebied van Business Intelligence tools en zoekt altijd naar nieuwe manieren om informatie te vereenvoudigen, onder de benodigde complexiteit kwijt te raken.
Binnen EyeOn is Eva een onderdeel van het Solutions team dat planning software implementaties uitvoert. Ze ondersteunt het team met haar dashboarding expertise en geeft trainingen over Business Intelligence tools zoals Power BI en Tableau.

Praktisch

Wanneer: dinsdag 15 november '22

Waar: 
Crowne Plaza Antwerpen
Gerard le Grellelaan 10
2020 Antwerpen

Doelpubliek en deelnemers:
S&OP managers, supply chain managers, demand managers, productiemanagers, financial controllers en IT managers die meer inzicht willen verkrijgen in planning reporting.

Deelnametarief:
 • Value Chain abonnees/PICS leden: € 490
 • Niet abonnees: € 650
Neem nu dus een abonnement op het Value Chain informatiepakket (€ 139) en neem deel aan voordeliger tarief!

Recupereer tot 30% van het deelnametarief!

Ben je werknemer, zelfstandige of vennoot van een Vlaamse KMO? Dan kan je met de kmo-portefeuille tot 30% op het inschrijvingsgeld recupereren. Meer info op kmo-portefeuille.be of contacteer Valerie op het nummer 050 40 80 80.
Inschrijven
X