Value Chain bustour: Bezoek Sioen, Europal Packaging en Dassy

Bezoek Sioen, Europal Packaging en Dassy

Op dinsdag 4 oktober '22 nemen Value Chain en partners C&W Logistics, Europal Packaging en Logflow u mee op bezoek bij Sioen, Europal Packaging en DASSY Europe. We verzamelen in Brugge (parking Kinepolis) en gaan vervolgens met de bus richting de drie bedrijven, waar we dieper ingaan op hun logistieke processen en een uitgebreide rondleiding voorzien.


 

Programma

 • 08.30u: vertrek parking Kinepolis Brugge
 • 09.45u - 11.15u: ronleiding Sioen
 • 12.00u - 12.30u: lunch
 • 12.30u - 14.00u: rondleiding Europal Packaging
 • 15.30u - 17.00u: rondleiding Dassy
 • 17.30u: einde

Bezoek Sioen

“Innoveren om te beschermen” is al meer dan 60 jaar de baseline van Sioen. Dat wordt in het logistieke centrum in Moeskroen meer dan duidelijk. Van ons verticaal geïntegreerd bedrijf, dat zo goed als alle stappen uit de waardeketen in huis heeft en zelf doet – we produceren zelf garens, weefsels, kleurdispensies en kledingstukken –  vormt dit logistieke centrum het sluitstuk.   
 
Het werd in 2000 feestelijk geopend op de bedrijfssite van Sioen in Moeskroen, die ook nog een spinnerij, weverij, coating- en extrusiefabriek huisvest. Na recente investeringen in een nieuw state-of-the-art WMS, passende automatisering, performante machines en mensen staat dit logistieke centrum als een huis om zowel grote bestellingen (pallets en dozen) als stukorders te verwerken. Bovendien is een nieuwe bouwvergunning ingediend om achter de bestaande vestiging een bijkomend 10.000m² groot logistiek centrum te bouwen, dat tegen eind 2024 operationeel zou moeten zijn. 
 
Projecten van deze omvang zijn enkel mogelijk door diepgaande samenwerking met de juiste partners. Wij kozen voor Logflow (studie), C&W Logistics (WMS), Turck Multiprox (PTL-systemen), Vanas Engineering (Modula lift), Ranpak (verpakkingsmachines), Easy Systems (automatisering), Stow (rekken), Jungheinrich (rollend materieel).  
  
Agendapunten
 • Roadshow: Sioen, feel the Passioen; 
 • Presentatie CDU door Filiep Vanwymelbeke, logistics director;
 • Rondleiding  
  • Inbound flow, integratie met spiraalconveyor, inbound belt en uitsortering put-to-light;
  • Outbound flow, integratie met Modula liften, outbound conveyor met automatische packing en uitsortering put-to-light;
  • Carrier integration.

Bezoek Europal Packaging

Als onafhankelijk familiebedrijf (3e generatie) treedt Europal Packaging op als een professionele partner voor verpakkingen op basis van papier.
De onderneming is actief in uiteenlopende sectoren zoals Automotive, Farma, Capital Goods, Telecom & Elektronica, Diepvriesproducten, E-commerce, E-retail, Logistiek & Fulfilment, Meubels & Decoratie.
Europal Packaging biedt een one-stop-shop voor verpakking van golfkarton, honingraatpapier, randbescherming en op papier gebaseerde pallets.

De nieuwe site  van Europal Packaging in Blandain is in september 2019 opgestart en is ondertussen bijna twee jaar actief. De productie onderging heel wat evolutie.
Europal is gestart vanuit een greenfield en heeft op een jaar tijd een volledig nieuwe site neergezet. Die nieuwe site is sterk geautomatiseerd, met de focus op snelheid, kwaliteit, duurzaamheid en lean.

Tijdens dit bezoek krijgen we een rondleiding in de corrugatorhal en de productiehal met de focus op automatisering. De rondleiding wordt ondersteund door Peter Cauwelier, operationeel directeur Europal.   

Bezoek Dassy

Ook een kmo kan verregaand automatiseren. Daar is Dassy uit Brugge het levende bewijs van. De kersverse winnaar van de Logistics Project of the Year Award 2022 is gespecialiseerd in de productie van professionele werkkledij en besloot in 2011 zijn logistieke activiteiten in te sourcen. Het resultaat vandaag is een state-of-the art automatisch magazijn.
Dit project is uniek in België omdat we hier met een kmo te maken hebben. Ooit gestart met 500 orderlijnen per dag, doet Dassy vandaag een factor maal 10 naar 5000 orderlijnen per dag. Dat maakt het zo uniek en inspirerend voor de ganse kmo-sector, ook voor hen is een dergelijke automatisering haalbaar!
 
Nadat Logflow in 2011 een masterplan visie ontwikkelde, heeft het Dassy begeleid in het conceptuele design, inclusief de selectie van hard- en softwarecomponenten. Aansluitend heeft het de operationele medewerkers ondersteund bij de implementatie van het concept en ervoor gezorgd dat de logistiek op tempo kwam.

Agendapunten
 • Presentatie: Eric Vandenbussche en Nico Delmulle (resp. logistics manager & warehouse manager)
 • Rondleiding
  • Shuttle warehouse in combinatie met een Goods-to-Person pickstation;
  • Gerobotiseerde dozensnijder;
  • Automatisering van packing & shipping;
  • Ergonomisch lossen via telescopische transportband;
  • State-of-the-art warehouse management system. 

Praktisch

Wanneer?
Dinsdag 4 oktober 2022, van 8.30u tot 17.30u

Start- en eindplaats?
Kinepolis Brugge
Koning Albert I-laan 200
8200 Brugge

Voor wie?
Deze bustour is voorbehouden voor managers uit de industrie, groothandel en retail alsook voor 3rd Party Logistics Providers en bezoekers uit de transportsector.
Aanbieders van supply chain gerelateerde oplossingen kunnen niet deelnemen


Deelname
GRATIS mits voorafgaande registratie! Broodjeslunch wordt voorzien.
Let op: het aantal plaatsen is beperkt, wees er dus snel bij!


Registreer nu via onderstaande knop.

Partners

Inschrijven
X