Masterclass Big Data & Predictive Analytics

Unieke 2-daagse training Big Data analytics

In deze opleiding Big Data leer je dat Predictive Analytics & Big Data onlosmakelijk zijn verbonden met procesverbeteringen en innovatie. Als consultant, manager of projectleider wil je begrijpen hoe dat werkt en je organisatie slimmer laten werken met Big Data en geavanceerde Analytics. Maar hoe doe je dat? En:
  • Hoe overtuig je jouw collega’s van het nut en de noodzaak van Big Data & Analytics?
  • Hoe ziet een Big Data traject eruit en wat zijn de belangrijkste valkuilen en risico’s?
  • Welke algoritmen en technieken staan tot je beschikking en hoe selecteer je de juiste?
  • Wat moet je weten van statistiek en hoe zet je text mining in voor learning?
  • Welke tools en platforms (Hadoop, R, SPSS, Spark, Python, BI tools) zijn voorhanden?
  • Welke plaats nemen die in de architectuur in en hoe houd je grip op dit alles?

Maar nog belangrijker: hoe maak je een succes van jouw Big Data traject en hoe ga je het inbedden in jouw organisatie? En welke hard en soft skills heb je in jouw team nodig? En hoe zet je Internet of Things (IoT) in voor innovatie en nieuwe business modellen?

Zie je jezelf of je team gesteld voor een of meer van bovenstaande vragen dan is deze 2-daagse opleiding Big Data & Predictive Analytics zeker een aanrader.

Met Big Data & Analytics succes bereiken

In twee intensieve dagen word je klaargestoomd om direct binnen jouw organisatie aan de slag te gaan met Big Data & Predictive Analytics. Wanneer je onze Big Data training hebt gevolgd, ben je uitstekend in staat om een big data traject op te starten en vervolgens stap voor stap succes te boeken met geavanceerde analytics.

Opleiding in geavanceerde Big Data toepassingen

Big Data en Predictive Analytics wijken sterk af van reguliere Business Intelligence trajecten waar rapporten, KPI’s en dashboarding centraal staan. Ook de omvang en complexiteit van de data verschilt. Het specialistische gebied van Big Data & Analytics vereist daarom geheel andere skills en tools. Maar het hogere doel van deze opleiding Big Data & analytics blijft hetzelfde: werken aan de intelligentie van je organisatie.

Zonder de inzet van de juiste vaardigheden en instrumenten levert Big Data dikwijls tegengestelde resultaten op. Een fiasco ligt altijd op de loer. Slechts 10% van de Big Data initiatieven haalt de eindstreep. Ons praktische model waarin alle Big Data-instrumenten en -methodieken aan de orde komen schept een heldere route richting goede resultaten.

Inhoud van de Big Data opleiding

Tijdens deze Big Data & Predictive Analytics opleiding leer je in twee dagen hoe je een Big Data & Predictive Analytics project van a tot z kan managen. Niet alleen wat je moet weten over de ‘internet of things’ (IoT), data lakes en data architecturen. Maar je gaat ook kennismaken met de manier waarop je een business case samenstelt en kan verzilveren.
9:00

Dag 1: Introductie, business case & projectmanagement en architectuur

9:00

Dag 2: Predictive Analytics: algoritmen, tools, technieken, Data Discovery en enkele cases

Docent en begeleider: Bert van der Zee

Bert van der Zee is data scientist en veelgevraagd trainer en consultant. Hij is gedreven om via metingen en gegevens de aard en de werking van systemen te achterhalen. Big Data zijn dan ook een kolfje naar zijn hand. Door het combineren van juiste analyses en het verzamelen van ter zake doende gegevens doet Bert nieuwe ontdekkingen en voorspellingen die bedrijven verder helpen. Zo is ieder Big Data-traject een ontdekkingsreis, die via ongebaande wegen naar nieuwe inzichten en mogelijkheden leidt.

Bert heeft meer dan 25 jaar ervaring als Data Science consultant, is auteur van het boek ‘Succes met Big Data’ en is internationaal actief als Data Analytics expert. Deze opleiding Big Data & Predictive Analytics is door hem al in 2010 in de markt gezet en steeds verder verfijnd.

Maak kennis met de succesfactoren van geavanceerde Analytics

Deze opleiding belicht zowel de technische als de bedrijfsmatige invalshoeken. Denk dan aan zaken zoals machine learning, data lakes, projectmanagement, datakwaliteit, business cases en toepassingen. Maar je leert vooral wat de succesfactoren zijn van Big Data toepassingen en hoe je data kan omzetten in betere marges, tevredener klanten en medewerkers.

Interactieve Big Data opleiding & predictive modelling

Elke dag is er ruimschoots de gelegenheid om ervaringen uit te wisselen. En je neemt deel aan discussies en werkt in groepjes aan concrete opdrachten. Op die manier ontstaat een perfecte mix tussen de praktijk en de theoretische kaders en modellen. 

Doelgroep

De opleiding Big Data & Predictive Analytics is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in de mogelijkheden en onmogelijkheden van Big Data Analytics voor zijn eigen organisatie. Deze Big Data training wordt veelvuldig gevolgd door aankomend projectleiders, BI-managers, IT-managers, marketingmanagers, data scientists, programmamanagers, BI-consultants, data analisten, business analisten en controllers.

Praktisch

Wanneer:

28 & 29 november '18

Timings:
  • 28 november '18: 10u - 17u
  • 29 november '18: 9u - 16u 
Locatie:

Crowne Plaza Brugge
Burg 10
8000 Brugge

Deelnametarief:
  • € 1480
  • Value Chain/PICS abonnees: € 50 korting 
Het deelnametarief omvat de tweedaagse masterclass, de hand-outs, twee dagen lunch, diner op de eerste dag, een avondactiviteit en overnachting met ontbijt in het Crowne Plaza Hotel in Brugge (****)
 

Recupereer tot 40% van het deelnametarief!

Ben je werknemer, zelfstandige of vennoot van een Vlaamse KMO? Dan kan je met de kmo-portefeuille tot 40% op het inschrijvingsgeld recupereren. Meer info op kmo-portefeuille.be of contacteer Valerie op het nummer 050 40 80 80 of via valerie@valuechain.be
Inschrijven
X