Lees Ook

Europese primeur bezorgt mensen met autisme zinvol werk

Europese primeur bezorgt mensen met autisme zinvol werk
Jan De Kimpe en zijn collega zijn collega Ronny Neven van Ccoptimizer, ontwikkelden samen een uniek concept dat mensen met autisme inzet voor stocktelling in bedrijven. Zo verlossen zij niet enkel de werknemers van multinationals van een vervelende job, maar ze bezorgen mensen met autisme een job die ze op zeer efficiënte wijze, en bijzonder graag doen.
Duidelijk een win-win situatie.
 
Jan en Ronny hebben beiden ervaring met mensen met autisme in de familiale omgeving. Ze weten dat deze mensen, mits de juiste omkadering en begeleiding, lang geconcentreerd hetzelfde werk kunnen doen met grote precisie. Zij hebben een grote drang om dit werk ‘juist’ te doen. Bovendien werken zij graag alleen, wat in een Sociale Werkplaats meestal niet lukt.
Door hun eigen consultancy ervaringen met stocktellingen als ondersteuning van audits, kwamen Jan en Ronny op de idee om dit door mensen met autisme te laten doen.
 
CCoptimizer ontwikkelde hiertoe een auti-vriendelijke software. Dit concept kreeg onmiddellijk positieve feedback van verschillende belangrijke ondernemingen waaronder Coca-Cola.
Jan en Ronny leggen de voordelen uit:
‘Door de combinatie van het aanbieden van structuur, de goede preselectie van mensen, de juiste begeleiding én de ‘auti-vriendelijke’ software vangt men twee vliegen in één klap:
- een hoge kwaliteit van stocktellingen aan juiste productiviteit,
- werk-tevredenheid bij mensen met een arbeidshandicap, mensen die meer in hun mars hebben dan het typische werk in een beschermde werkplaats.
 
Autisten zijn normaal begaafd. Zij worden door CCoptimizer gescreend, en krijgen een permanente begeleiding waardoor de structuur behouden blijft en storende prikkels verminderd worden. Dit is zeer belangrijk voor de autist.
Kostenmatig is dit een interessante oplossing voor ondernemingen, want het verlost de eigen werknemers van een voor hen saaie en tijdrovende job. Een job die mensen met autisme heel graag willen doen.
Afgelopen weekend was er een reportage in het VRT- nieuws, waarbij drie jongeren met autisme werden in beeld gebracht die hun specifieke talenten inzetten bij Coca-Cola in Londerzeel.
Via deze link kan u de reportage bekijken.
 
 Onderwerp: Warehousing - Processen 
Lees Ook
X