Lees Ook

ERP en Mobility

Bekijk het volledige plaatje

ERP en Mobility
Nu de mobiele technologie, momenteel vooral gedreven vanuit de consumentenmarkt, eindelijk ver genoeg is geëvolueerd én betaalbaar, dringt deze trend ook door in de bedrijfswereld. Klanten én eigen medewerkers “eisen” dat applicaties mobiel beschikbaar worden en dit op eigen mobile devices (tablet, smartphone, …) en op verschillende platformen (Windows8, iOS, Android, …).
 
Zo spreekt IDC over een “mega trend”, waarbij verwacht wordt dat er tegen 2015 1,3 miljard mobiele werkers zullen zijn en dat 67% van gebruikers sociale media (vb. Skype, Lync, …) zullen gebruiken in een bedrijfsomgeving. Vrijwel alle medewerkers die functies buiten de kantoormuren uitoefenen, zouden hun job veel makkelijker kunnen uitvoeren mochten ze op hun werkplaats toegang hebben tot de functionaliteit van het ERP-pakket. Ook voor de backoffice zou die mogelijkheid bij sommige businessprocessen tot meer snelheid en minder fouten leiden. Kortom, iedereen zou er zijn voordeel mee doen.
 
Het is dan ook niet verwonderlijk dat al geruime tijd naar werkbare en betaalbare oplossingen wordt gezocht. Toch maken we de grote doorbraak pas nu mee. In het zog van de ontwikkelingen voor smartphones en tablets zien we vandaag meer en meer ERP-gerelateerde apps opduiken. Of dit nu een nieuwe revolutie teweeg zal brengen dan wel een logische stap in de verdere ICT-ontwikkelingen betekent, laten we in het midden. Extended ERP, mobile ERP, ERP-apps, ongeacht de naam en definities, zeker is dat er steeds meer toepassingen zullen komen en dat ze
op korte termijn ingeburgerd zullen zijn.
 
In deze White Paper belichten we enkele belangrijke aspecten en toepassingen van mobile ERP en hebben we vooral aandacht voor het totale plaatje.
 
Lees Ook
X