Lees Ook

Tewerkstellingsverwachtingen dalen in transport en logistiek

Tewerkstellingsverwachtingen dalen in transport en logistiek
De aanwervingen in transport & logistiek zullen vertragen het komende kwartaal, zo blijkt uit de Manpower Barometer. Van de werkgevers uit de sector is slechts 2% van plan om medewerkers aan te werven in de periode tot eind juni, terwijl niemand mensen zou ontslaan. 97% houdt het op een status-quo.
Na uitzuivering van de seizoenvariaties strandt de nettotewerkstellingsprognose – of het verschil tussen het percentage werkgevers dat medewerkers zal aanwerven en het percentage dat personeel zal ontslaan – op een voorzichtig positief resultaat van +3, of 3 punten lager dan vorig kwartaal. Toch blijft het resultaat nog altijd 2 punten hoger in vergelijking met het 2e kwartaal van 2014.
 
“Het optimisme van de voorbije twee kwartalen bij de werkgevers uit de sector Transport & Logistiek lijkt wat weg te deemsteren”, stelt Philippe Lacroix, Managing Director van ManpowerGroup BeLux vast. “Net als hun collega’s uit de meeste andere sectoren stellen ook de werkgevers uit transport & logistiek zich opnieuw heel voorzichtig op. Vandaag zetten ze liever in op uitzendkrachten om plotse pieken op te vangen. Uit de meest recente uitzendcijfers van eind februari voor de sector blijkt inderdaad een stijging van 4% ten opzichte van de vorige maand en van 12% in vergelijking met februari 2014."
 
 Onderwerp: Transport & Distribution 
Lees Ook
X