Lees Ook

Gazelle stroomlijnt aanvoer van onderdelen in nieuwe montagehal

Gazelle stroomlijnt aanvoer van onderdelen in nieuwe montagehal
In de nieuwe hal van 7000 m², waar elke dertig seconden een nieuwe fiets van de band rolt, liggen enkele honderden onderdelen onder handbereik van de 250 montagemedewerkers. 


In de nieuwe montagehal van Koninklijke Gazelle (NL) vervullen doorrolstellingen van BITO een belangrijke functie.  In deze stellingen, opgesteld parallel aan de hypermoderne montagelijnen, liggen de onderdelen die de montagemedewerkers nodig hebben voor het bouwen van de fietsen. Door de ergonomische, overzichtelijke wijze waarop de onderdelen tijdelijk worden opgeslagen, kunnen de montagemedewerkers eenvoudig en gemakkelijk het juiste onderdeel op het juiste moment pakken en monteren.
De onderdelen komen onder meer uit de voormontage en de automatische lakkerij. Via de kanban-aanvulmethodiek wordt de voorraad in de doorrolstellingen steeds weer aangevuld, zodat altijd de juiste onderdelen klaarliggen. Voor een niet-elektrische fiets gaat dit om gemiddeld 170 onderdelen, bij een elektrische fiets kan dat oplopen tot ruim 230 verschillende onderdelen.
Lees meer en bekijk de video…
 
Lees Ook
X