Lees Ook

Whitepaper warehousing community 2018

Whitepaper warehousing community 2018

De wondere wereld van warehouse robotics 
Prof. René de Koster schetst de mogelijkheden binnen het magazijn

In steeds meer omgevingen zien we robots opduiken. Dat is binnen magazijnen niet anders. Leveranciers van material handling systemen pikken gretig in op deze trend. Een goede zaak, al is het niet eenvoudig om het potentieel van elk systeem goed in te schatten. Omdat de ene robot de andere niet is, geeft professor René de Koster, professor of Logistics & Operations Management aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, een handig overzicht van de diverse types robots die de efficiëntie binnen magazijnomgevingen kunnen verbeteren.

Download de whitepaper hier.


Wanneer wordt robotisering binnen het warehouse interessant?
Robert van Ree geeft tips om de waarde vandaag te evalueren


In het voorgaande artikel maakten we al kennis met de ruime waaier aan bestaande robotsystemen. Blijft de vraag wanneer het zinvol en rendabel is om medewerkers door robots te vervangen. Robert van Ree, senior consultant logistics bij St. Onge Company, geeft ons alvast enkele richtlijnen mee. Daarbij wordt al snel duidelijk dat robotsystemen weliswaar steeds interessanter worden binnen magazijnen, maar in veruit de meeste gevallen toch nog steeds naast de mens komen te staan.

Download de whitepaper hier.


Combineer verschillende handlingtechnieken
Logflow geeft antwoord op vraag naar flexibele magazijnen

 
Augmented reality, artificiële intelligentie, blockchain, drones, Google Glass, robots, spraaktechnologie,… We worden overspoeld door nieuwe technologieën en ze lijken almaar sneller te komen opzetten. Ze dringen binnen in onze huishoudens, onze hobby’s, maar ook de bedrijfswereld zetten ze op hun kop. Eric Vandenbussche, zaakvoerder van Logflow, maakt ons wegwijs in de vele vernieuwingen waarmee warehousing te maken krijgt.

Download de whitepaper hier.


Danone opteert voor WMS in de cloud
WMS Generix Group gebruiksvriendelijker en functioneler

 
Tegen half november wordt Danone Rotselaar de eerste Belgische gebruiker van het nieuwste warehouse management system (WMS) van Generix Group. Het nieuwe WMS draait in de cloud. Generix biedt met deze versie ook een nieuwe gebruikersinterface, nieuwe functionaliteit en een voor de cloud passend nieuw licentiemodel aan. De veiligheid van de gegevens wordt gegarandeerd door de datacenters die instaan voor de informatie-uitwisseling en met de nieuwste firewall zijn uitgerust.

Download hier de whitepaper.


Volautomatisch hoogbouwmagazijn breekt het ijs
Wamas optimaliseert diepvriesmagazijn van Mydibel

 
De opslagcapaciteit en verwerkingssnelheid doen toenemen, de kosten zien dalen, transparantere processen en een betere service kunnen bieden: sinds Mydibel een volautomatisch diepvriesmagazijn heeft zijn al die doelen ingevuld. De fabrikant van aardappelproducten ging in zee met SSI Schäfer, die met het WMS Wamas alle logistieke processen beheert, controleert en visualiseert. De pallets die van de productie komen worden door de SSI Orbitershuttles op de juiste plaats weggezet in het hoogbouwmagazijn en ook voor de uitstroom van goederen komen de Orbitershuttles in actie. Het volautomatische hoogbouwmagazijn en de logistieke software ondersteunen de medewerkers en zorgen er bovendien voor dat ze efficiënter kunnen worden ingezet. De vernieuwingen bij Mydibel werpen hun vruchten af.

Download de whitepaper hier.


Hoe haal je alles uit een verticaal liftsysteem?
Vanas Engineering belicht de kracht van de Modula lift


Velen zijn nog steeds van mening dat verticale liftsystemen traag en bijgevolg vooral voor slow movers geschikt zijn. Niets is minder waar. Met de juiste software en een doordacht magazijnconcept zijn zulke systemen zelfs uitermate geschikt om snel en efficiënt producten te verzamelen. Andy Van Mieghem, managing director bij Vanas Engineering, geeft tekst en uitleg bij de kracht en de evolutie van dergelijke oplossingen binnen de wereld van de magazijnautomatisering.

Download de whitepaper hier.


Efficiënte logistiek garandeert snelle leveringen
Rajapack onderstreept belang van WMS in groeiende organisatie


Binnen de b2b staat Rajapack bekend als aanbieder van verpakkingsmateriaal. Een van de grote troeven van het bedrijf is een gestroomlijnde logistiek. Voor Rajapack Benelux is de logistieke kracht het 50.000m² grote distributiecentrum in Tongeren, waar dagelijks zo’n 2.000 orders de deur uitgaan. Drijvende kracht achter de hoge logistieke efficiëntie vormt Reflex WMS van Hardis. Martin Moermans, logistics manager bij Rajapack, geeft tekst en uitleg bij de rol en de evolutie van het WMS binnen de organisatie.

Download de whitepaper hier.


Magazijnautomatisering met oog voor de toekomst
Kramp kiest voor maximale flexibiliteit met het OSR Evo-shuttlesysteem


Voor Kramp was het kiezen van de optimale warehouseautomatisering voor het nieuwe distributiecentrum in Varsseveld een grote uitdaging. De technische groothandel is de laatste jaren fors gegroeid en in de toekomst zal dat niet anders zijn. In die context biedt het nieuwe OSR Evo-shuttlesysteem van Knapp de geknipte oplossing. Dat garandeert Kramp vandaag een maximale opslagcapaciteit om later naar een hogere orderpickversnelling over te schakelen. Hoe het systeem binnen de strategie van de organisatie werd ingebed, horen we van Maarten Markerink en Jan Willem Nijman, respectievelijk logistic analyst en facility manager bij Kramp.

Download de whitepaper hier.
X