Lees Ook

Otolift Trapliften wint prestigieuze innovatie-award

Otolift Trapliften wint prestigieuze innovatie-award
Otolift Trapliften heeft de Metaalunie Smart Manufacturing Award 2019 in de wacht gesleept. Die prijs spant de kroon op een innovatieve aanpak waarvan klanten volop de vruchten plukken.
Al meer dan 50 jaar specialiseert het van oorsprong Nederlandse familiebedrijf zich in de ontwikkeling en productie van trapliften. Om zijn positie als marktleider in de Benelux te versterken, trekt Otolift de innovatieve kaart in alle ontwikkelingsfasen van een traplift.

State-of-the-art productontwerp

Jaar na jaar gaat Otolift op zoek naar manieren om grensverleggende producten te ontwikkelen. Zo lanceerde het bedrijf bijvoorbeeld de dunste enkele rail ter wereld voor haar Otolift Air-model, dat daardoor uiterst geschikt is voor binnenbochten van trappen. Maar ook voor andere uitdagingen bedenkt de R&D-afdeling steeds weer nieuwe antwoorden: de Modul-Air is modulair opgebouwd en blinkt daarmee uit in levertijd, terwijl de Otolift Two specifiek ontworpen is voor plaatsing aan de buitenbocht van een trap.

Gestroomlijnde processen

Innovatie komt bovendien uit alle hoeken van het bedrijf. Zo creëerde de ontwikkelingsafdeling software op maat om de productieprocessen optimaal bij te sturen. Ook de implementatie van ‘radio-frequency identification’ – kortweg RFID – en barcodering getuigen van een doordachte digitalisering van de trapliftproductie. Daarnaast stroomlijnt de marketing- en salesafdeling de verkoop- en naverkoopprocessen door slimme digitale tools als Salesforce, Pardot en een eigen offerte-app in te zetten. Stuk voor stuk maatregelen waardoor Otolift nog efficiënter produceert, de kwaliteit optimaal bewaakt en de klanttevredenheid verhoogt.

Klantenvoordelen

Dankzij zijn innovatieve oplossingen is Otolift marktleider in de Benelux. Maar het familiebedrijf ziet het nog groter … Het ultieme doel? De leiderspositie op wereldvlak veroveren. Dat de Metaalunie Smart Manufacturing Award daarbij een extra duwtje in de rug geeft, staat buiten kijf.
Maar ook voor de klant werpt de bekroonde, innovatieve aanpak van Otolift vruchten af. Modulaire trapliftsystemen korten de levertijd bijvoorbeeld in van enkele weken tot 24 uur. Ook het totale kostenplaatje ligt een pak lager. En dankzij een intuïtieve app kunnen klanten nog vóór de installatie een 3D-versie van hun traplift bekijken en beoordelen in hun eigen interieur. Of hoe innovatie klant en aanbod dichter bij elkaar brengt.
Meer weten over de innovatieve oplossingen van Otolift? Op hun website ontdek je het volledige gamma
 Onderwerp: Warehouse Management 
Lees Ook
X