Lees Ook

Alert logistiek

Alert logistiek
Logistiek dienstverlener Alert Logistiek werkt sinds kort met het cloud based warehouse management software CORAX. Het WMS stuurt de processen aan in het warehouse in Vianen; Alert’s hoofdkantoor bevindt zich in Amsterdam.

Groei

Alert Logistiek legt zich toe op de levering van de ‘last mile’ naar de eindklant en verzorgt daarbij desgewenst added services zoals montage en afvoer oud product en verpakking voor grote retailers als IKEA en Hornbach. Met de groei van het bedrijf van met name webklanten, wilde Alert haar vleugels uitslaan en heeft daartoe een aanvullend magazijn in Vianen in gebruik genomen. Om de controle over de goederen in het magazijn in Vianen te optimaliseren heeft Alert voor CORAX wms gekozen.

SaaS

CORAX wms is een SaaS (Software as a Service) WMS, gebouwd op Microsoft technologie. Het WMS kan snel geïmplementeerd worden en is overal en altijd toegankelijk via het internet; met de CORAX App kan er papierloos gewerkt worden in het magazijn, doordat de uitvoering gedaan kan worden met een tablet, handheld terminal of telefoon.

Frederik Tavenier, Commercieel Directeur van Alert, zegt: “We hebben gekozen voor CORAX wms omdat het een cloud wms is dat ons realtime inzicht geeft in onze processen en daarnaast met een interface direct communiceert met ons TMS. Ook de vaste kosten per maand en de automatische, gratis updates waren voor ons redenen om voor dit innovatieve wms te kiezen.” “Daarnaast zijn wij zeer tevreden over de prettige samenwerking met het implementatieteam; betrokken medewerkers die altijd goed bereikbaar waren”, vult hij aan.

De grootste voordelen voor Alert zijn

  • CORAX wms is eenvoudig te koppelen aan andere systemen van de klant, zoals een TMS
  • De klant was goed in staat zelf een tweede opdrachtgever toe te voegen
  • Deze go-live verliep, door de gebruiksvriendelijkheid van het pakket, op een soepele manier
  • De maandelijkse kosten van een SaaS-product worden door Alert bedrijfseconomisch als prettig ervaren
  • Er zijn geen hoge implementatiekosten vooraf
  • Er is geen dure hardwareinvestering in servers nodig: de data-opslag vindt plaats in de cloud in en veilig en goed gecontroleerd datacenter van Micosoft in Nederland
  • CORAX is schaalbaar; als Alert groeit, groeit CORAX wms mee met het bedrijf
 Onderwerp: Warehouse Management   Bedrijven: Davanti 
Lees Ook
X