Lees Ook

Verdubbeling van opslagcapaciteit door nieuw kranen magazijn

Verdubbeling van opslagcapaciteit door nieuw kranen magazijn
Een groeiend aantal orders en een overvol magazijn doet mattenfabrikant Hamat er toe besluiten om uit te breiden. Om het laatst beschikbare stuk grond op het terrein zo efficiënt mogelijk te benutten, kiezen ze voor een hoogbouwmagazijn van maar liefst 28 meter hoog uitgerust met Lalesse magazijnkranen. Op slechts 2000m2 grond breiden ze de opslagcapaciteit uit met ruim 16.000 pallet plaatsen. 

Het kranen magazijn van Hamat

Mattenfabrikant Hamat ontwerpt, produceert en levert matten, tapijten en karpetten aan klanten in zo’n 50 landen.

Oppervlakte: ca. 2000 m2, 28 meter hoog
Locaties: 16700 europallets 
Stellingen: 4 gangen van 76 meter, dubbel-diep 1 wisselgang van 17 meter
Aantal kranen: twee wisselrijdende Lalesse kranen
Capaciteit: 600 pallets per dag
Oplevering: oktober 2017

Steeds sneller leveren

“We zien dat de markt verandert.”, vertelt Van Dalfsen, “Snelle levering en uitmuntende service is belangrijker dan ooit. Een order die vandaag binnenkomt, wordt uiterlijk morgen verzameld en verzonden. De snelheid van leveren hebben we flink op moeten schroeven, met name door het toenemend aantal webwinkels.” Met het productieproces volledig in eigen hand kan Hamat snel inspelen op vraag, trends en ontwikkelingen. Vrijwel alle producten worden uit voorraad geleverd en dat vraagt een flinke opslagcapaciteit.

Op de Logistica beurs maakt Hamat kennis met Reesink Logistic Solutions. “Samen met onze logistiek adviseur bezochten wij de beurs om ons te oriënteren op de juiste oplossing voor ons magazijn.” vervolgt Van Dalfsen, “Vanwege de beschikbare ruimte kwamen we uit op een kranen magazijn. Het had onze voorkeur om met een Nederlands bedrijf in zee te gaan en zo kwamen we uit bij de Lalesse magazijnkranen van Reesink Logistic Solutions.” Samen wordt een plan uitgewerkt en twee jaar later draait het kranen magazijn volop.

Projectleider Walter vertelt

“De grootste uitdaging binnen dit project was afstemming van het Warehouse Control System (WCS software) en integratie in de bovenliggende Enterprise Resource Planning (ERP software). Door het formuleren van doelstellingen volgens het SMART principe, intensieve gesprekken met stakeholders en het maken van duidelijke afspraken, is het gelukt om een gebruiksvriendelijk en efficiënt WCS op te leveren.”

“De mensen van Hamat zijn net als ons zeer praktisch ingesteld. De communicatielijnen zijn kort, afspraken zo gemaakt en nog veel belangrijker, worden ook nagekomen. Ik denk dat de succesfactor van de samenwerking tussen Hamat en Reesink Logistic Solutions hierin ligt. Als projectleider heb ik de samenwerking met Hamat als zeer positief ervaren en ben ervan overtuigd dat deze nog lang voortgezet wordt.
 Onderwerp: Warehouse Management   Bedrijven: Reesink Logistic Solutions 
Lees Ook
X