Lees Ook

Pharma Belgium

Eppegem, Brussels | België

Pharma Belgium
Pharma Belgium, onderdeel van McKesson Europe, levert vanuit vier moderne distributiecentra (in Eppegem, Gent, Houdeng en Luik) meerdere malen per dag geneesmiddelen aan Belgische  apotheken. Bij Pharma Belgium werken 410 mensen. Het assortiment bestaat uit 35.600 artikelen, die hun weg vinden naar 2.800 apotheken door heel België: circa 6.000 leveringen per dag. Voor de bouw van een nieuw distributiecentrum in Eppegem, niet ver van Brussel, koos Pharma Belgium voor KNAPP als partner. Doel van het nieuwe distributiecentrum: de capaciteit  verhogen en toegerust zijn voor de eisen van vandaag en morgen. In 2015 werd het systeem succesvol in gebruik genomen. De oplossing die KNAPP voor Pharma Belgium realiseerde, heeft  twee automaten voor veelgevraagde artikelen met 3.200 kanalen, een transportloop met tien stations voor handmatig orderpicken en geautomatiseerde handlingsystemen, zoals een  ontstapelaar, een weeginstallatie en een verzendsorteersysteem. De gecombineerde Streamline-transportlijnen nemen het bedrijfsinterne transport in het systeem voor hun rekening. KiSoft WCS van KNAPP zorgt voor de besturing.

De uitdaging

In 2014 besloot Pharma Belgium tot de bouw van een nieuw distributiecentrum in Eppegem, bij Brussel, dat eind 2015 moest worden geopend. Met het nieuwe distributiecentrum wilde Pharma  Belgium zich enerzijds voorbereiden op de groeiende eisen van de markt en anderzijds voorheen arbeidsintensieve processen stroomlijnen en automatiseren. Om korte levertijden aan te kunnen bieden en zo te voldoen aan de groeiende behoeften van de klant, was de overstap op een sneller en krachtiger systeem noodzakelijk. KNAPP wist Pharma Belgium door de grote  deskundigheid en jarenlange ervaring met oplossingen in de farmaceutische groothandel te overtuigen: Eind 2014 gunde Pharma Belgium KNAPP de opdracht. Dankzij goede samenwerking tussen de  projectteams van Pharma Belgium en KNAPP kon het project met succes binnen het vooraf bepaalde tijdsschema worden voltooid.

De oplossing

Tijdens de ontwikkelingsfase stippelden Pharma Belgium en KNAPP in nauwe samenwerking een totaalconcept uit om de optimale automatiseringsgraad voor de oplossing vast te stellen. De  combinatie van bewezen technologieën en innovatieve systemen garandeert Pharma Belgium maximale efficiëntie en flexibiliteit bij de dagelijkse activiteiten. Centraal in de oplossing staat een  Central Belt System met twee automaten voor veelgevraagde artikelen bestaande uit 50 modules en 3200 kanalen. Aan de doorrolrekken met in totaal tien stations kunnen op efficiënte wijze  handmatig orders worden gepickt. Het interne transport wordt verzorgd door het krachtige transportsysteem Streamline, dat in staat is de bakken met hoge snelheid en precisie te transporteren.  Standaardorders worden in het magazijn automatisch gestart. Hierbij wordt elke order door de automatische documenttoevoer van de bijbehorende documenten voorzien. Speciale orders  worden op een speciaal station voor koeltoepassingen gestart met behulp van K-Start. Een automatische ontstapelaar zorgt voor een ononderbroken stroom bakken. De KiSoft WCS- magazijnbesturingssoftware garandeert een juist beheer van alle magazijncomponenten.

Interview

Interview met Benoît Rousseau, Branch Director, Pharma Belgium: 

Waarom hebt u gekozen voor de samenwerking met KNAPP? 
In het verleden hebben we met verschillende leveranciers voor magazijnautomatisering samengewerkt. Van alle leveranciers wist KNAPP ons het meeste te overtuigen. Zij kwamen snel met een uitgebreide offerte voor de beste oplossing en dat tegen een concurrerende prijs.

Wat zijn de wezenlijke voordelen van de oplossing?
Wij hebben gekozen voor een bewezen oplossing met een hoge betrouwbaarheid. De oplossing is ontworpen voor een grote capaciteit en een groot aantal artikelen, en geeft ons voldoende  flexibiliteit om ook aan toekomstige eisen te voldoen.
 Onderwerp: Warehouse Management   Bedrijven: Knapp Benelux bvba 
Lees Ook
X