Lees Ook

HANNOVER MESSE toont de positieve effecten van de industriële transformatie

HANNOVER MESSE toont de positieve effecten van de industriële transformatie
Welke effecten hebben digitalisatie, individualisatie en klimaatbescherming op de huidige industrie? Het antwoord op deze vraag biedt HANNOVER MESSE. Haar begeleidend thema “Industrial Transformation” presenteert niet alleen de gevolgen maar ook de voordelen die gepaard gaan met de industriële transformatie. 

Digitalization
Integratie, data-analyse, Internet of Things, platformen en artificiële intelligentie. Digitalisatie is zonder enige twijfel de bepalende megatrend van onze tijd. De kansen die hieruit ontstaan zijn enorm: grote winsten in de snelheid en efficiëntie van het ontwerp, de ontwikkeling, de productie en de distributie van producten.

Individualization
Om te voldoen aan de eisen van de eindklant, stappen steeds meer fabrikanten over naar massamaatwerk. Flexibiliteit is nodig om processen te herconfigureren. Hiervoor kijken ze stroomopwaarts, naar de fabrikant van kapitaalgoederen die aanpasbare oplossingen realiseert. Individualisering is met andere woorden het moderniseren en hervormen van het industriële landschap. De uitdaging? Individualiseren zonder in te boeten op de winstgevendheid.

Decarbonization
Geconfronteerd met de klimaatopwarming en de toenemende politieke en sociale druk, nemen fabrikanten hun verantwoordelijkheid en schakelen ze over op een koolstofneutrale productie. Milieuvriendelijk produceren is hoe langer hoe meer een belangrijke concurrentiefactor want het behoud van energie is meer dan alleen geldbesparing.

HANNOVER MESSE bezoeken? Klik hier en registreer uw gratis inkomkaart. Het ticket is geldig voor de volledige beursperiode van 20 t.e.m. 24 april 2020. Op woensdag 22 april vindt een ééndaagse chartervlucht plaats vanop Brussels Airport. U bent vanaf 9 uur op het beursterrein en keert pas naar huis terug rond 18 uur. Meer info en reservatie: https://www.tradefairs.be/hannover-messe-2020.html
Bron: www.hannovermesse.de
 
X