Lees Ook

ENGIE Fabricom Automatiseert het Tracken van Bagage met Behulp van Zebra Technologies

Zebra‚Äôs TC56-touch computers verhogen de efficiëntie en klanttevredenheid op de luchthavens van veertien Griekse eilanden

ENGIE Fabricom Automatiseert het Tracken van Bagage met Behulp van Zebra Technologies
Brussel, België - 29 April, 2019 - Zebra Technologies Corporation (NASDAQ: ZBRA), een vernieuwer met oplossingen en partners die ervoor zorgen dat bedrijven een prestatievoorsprong kunnen realiseren, heeft vandaag aangekondigd dat ENGIE Fabricom de Zebra TC56 mobiele computers gaat inzetten om bagagestromen van vliegtuigen te verwerken en te traceren om zo de productiviteit en nauwkeurigheid te verhogen.
Toen Fraport (een holdingmaatschappij verbonden aan de luchthaven van Frankfurt) 14 Griekse luchthavens op het eiland overnam, heeft zij een aanbesteding uitgeschreven voor een geautomatiseerd trackingsysteem voor bagage die voldoet aan de International Air Transport Association (IATA) regelgeving. Deze regelgeving vereist dat bagage op elk moment te traceren is, van het inchecken tot het moment van laden en lossen. PHI DATA, partner van Zebra Technologies, werkt al 15 jaar samen met ENGIE Fabricom en heeft Zebra's TC56 mobiele computers aanbevolen. Airport Systems, onderdeel van de afdeling Infra van ENGIE Fabricom, maakt nu gebruik van Zebra’s TC56 mobiele computers en heeft hier zijn eigen traceersoftware op geïnstalleerd.

"We maken gebruik van de mobiele TC56-computers van Zebra omdat ze betrouwbaar zijn, speciaal zijn ontworpen voor ondernemingen en het gebruikersgemak van een consumenten smartphone bieden", aldus Peter Gheysels, Sales Manager van de afdeling Infra - Airport Systems, ENGIE Fabricom. "We hebben 330 TC56-apparaten uitgerust met onze eigen software om bagage te volgen. Omdat we heel nauwkeurig een real-time overzicht kunnen geven van wat er op elk moment wordt geladen kunnen we de algehele efficiëntie en klanttevredenheid verhogen.’’

In alle Griekse luchthavens die gebruikmaken van deze oplossing, zijn 30 scanners aanwezig die gelijktijdig informatie scannen, deze informatie wordt onmiddellijk teruggestuurd naar een centraal systeem dat real-time kan monitoren en beheer op afstand mogelijk maakt door het gebruik van dashboards. Een vijfjarig Zebra OneCare servicecontract zal ervoor zorgen dat deze activiteiten zonder onderbrekingen wordt voortgezet.

"Zebra heeft met onze partner, PHI DATA, samengewerkt om een oplossing te bieden die een prestatievoordeel oplevert", zegt Jan Steenssens, Channel Sales Manager, België, Zebra Technologies. "Onze producten zijn ontworpen om productiviteit en nauwkeurigheid van bagageafhandeling te optimaliseren en zo te voldoen aan de behoeften van ENGIE Farbricom.’’

Deze oplossing biedt de mogelijkheid bagage-afhandelaars te voorzien van real-time informatie zodat zij gelijk op de hoogte zijn wanneer bagage zoekraakt en wanneer het inladen is voltooid. Voor de passagiers is het ook een geruststelling dat hun bagage veilig op dezelfde vlucht is aangekomen.

Belangrijke punten

  • De TC56 van Zebra, die wordt ondersteund door ENGIE Fabricom’s traceersoftware, maakt het voor bagage-afhandelaars in de luchtvaart mogelijk real-time tracking gegevens vast te leggen waardoor de productiviteit en nauwkeurigheid wordt verhoogd.
  • De oplossing voldoet aan IATA-regelgeving voor geautomatiseerd volgsysteem, waarbij luchtvaartmaatschappijen worden verplicht bagage op elk moment te kunnen traceren, van het inchecken tot het moment van laden en lossen.
  • De algemene klanttevredenheid is op de 14 Griekse eilandluchthavens toegenomen.

Over Zebra

Zebra (NASDAQ; ZBRA) stelt de frontlinie van bedrijven in Retail /e-commerce, productie, transport en logistiek, gezondheidszorg en andere industrieën in staat om een prestatievoordeel te behalen. Met meer dan 10,000 partners in 100 landen, leveren we op industrie aangepaste, end-to-end oplossingen die op slimme wijze mensen, bezittingen en data met elkaar verbinden om klanten te helpen cruciale beslissingen te maken. Onze leidende producten verbeteren de winkelervaring, traceren en beheren de voorraad, verbeteren de efficiëntie van supply chain en patiëntverzorging en helpen bedrijven hun digitale identiteit te vinden. Zebra is voor het derde opeenvolgende jaar verkozen als ‘America’s Best Employers’ op de Forbes list. Kijk voor meer informatie op www.zebra.com

Media contact:

Tracey Wong
Zebra Technologies
+44 7900 933869
twong@zebra.com

Maxine de Wilde
BCW
+3170 302 11 00
Maxine.de.wilde@bcw-global.com
 Onderwerp: Digital Business   Bedrijven: Zebra Technologies Europe LTD. Phi Data 
Lees Ook
X