Lees Ook

Jungheinrich ERC 216zi: Elektrische stapelaar met volledig geïntegreerde lithium-ion batterij

Jungheinrich ERC 216zi: Elektrische stapelaar met volledig geïntegreerde lithium-ion batterij
  • Meest compacte truck in zijn klasse dankzij volledig geïntegreerde lithium-ion batterij
  • Nieuw stuurconcept smartPILOT voor een groter rijcomfort en grotere wendbaarheid
  • Maximale veiligheid dankzij nieuw, driezijdig platform en beschermdak 
 
Jungheinrich stelt met zijn ERC 216zi een volledig nieuw ontwikkelde elektrische stapelaar voor. Eén jaar nadat het bedrijf met de reachtruck ETV 216i de eerste truck met een volledig geïntegreerde lithium-ion batterij op de markt bracht, werkt Jungheinrich dit concept nu ook uit in de ERC 216zi. Dankzij de geïntegreerde lithium-ion batterij is de truck bijzonder compact en wendbaar. In plaats van de batterijbak achter de hefmast - zoals voorheen gebruikelijk was bij dergelijke trucks - is de batterij van de ERC 216zi centraal in de truck geplaatst. De ERC 216zi is minstens 170 mm korter dan vergelijkbare trucks en verreweg de meest compacte elektrische stapelaar op de markt.
Christian Erlach, Jungheinrich Board Member for Marketing and Sales, legt uit: "Soms moet je voor een totaal andere aanpak kiezen en dat is precies wat we gedaan hebben met de ERC 216zi. De geïntegreerde lithium-ion batterij maakt een revolutionair truckontwerp mogelijk. De ERC 216zi is daardoor ultracompact en extreem wendbaar. Het is de perfecte truck voor smalle gangen wanneer klanten toch nog de hoogte in willen."

Maximale prestaties

De geïntegreerde lithium-ion batterij van de ERC 216zi maakt een volledig nieuw truckontwerp mogelijk. Jungheinrich is er zo in geslaagd om de wendbaarheid van de ERC216i aanzienlijk te verbeteren. Dankzij zijn compactheid zet de ERC 216zi de nieuwe standaard op het vlak van wendbaarheid. Door de nieuwe hefmast heeft de ERC 216zi een hogere restcapaciteit van minstens 100 kg. De nieuwe mast zorgt ook voor soepele mastovergangen.

Meer comfort voor de bestuurder

Tijdens de ontwikkeling van de ERC 216zi heeft Jungheinrich bijzondere aandacht besteed aan de ergonomie van de truck. Een vast platform biedt de bestuurder steun en comfort. Dit is vooral bij langdurig gebruik een belangrijk voordeel voor de bestuurder. De bedieningselementen zijn zo geplaatst dat de truck intuïtief kan worden bediend. De volledig hertekende elektrische disselsturing smartPILOT maakt nauwkeurig en makkelijk sturen met één hand mogelijk. Een 4 inch-display in het dashboard zorgt voor overzicht. Met het nieuwe opbergsysteem kan de bestuurder bovendien zijn werkplek inrichten zoals hij wil.

Bescherming van alle kanten

De nieuwe ERC 216zi zet ook een nieuwe standaard op het vlak van de veiligheid. In overeenstemming met DIN ISO 6055 biedt het beschermdak bescherming tegen vallende voorwerpen. Het vaste platform biedt de bestuurder met zijn stevige zijwanden ook een perfecte bescherming rondom. Het assistentiesysteem operationCONTROL voorkomt dat de restcapaciteit van de truck overschreden wordt. Zowel optische als akoestische waarschuwingssignalen informeren de bestuurder wanneer de toegelaten restcapaciteit overschreden wordt. Het systeem positionCONTROL maakt snel en eenvoudig stapelen op vooraf gedefinieerde hoogten mogelijk. Zo kunnen zelfs minder ervaren werknemers snel en veilig goederen in- en uitslaan.
 Onderwerp: Warehouse Management   Bedrijven: Jungheinrich 
Lees Ook
X