Lees Ook

Case Merck

3 geconditioneerde opslagzones ergonomie

Case Merck
Merck is een toonaangevend wetenschappelijk en technologisch bedrijf in de farmaceutische en chemische industrie. Merck KGaA had een speciale opslagoplossing nodig voor het nieuw gerealiseerde onderzoeksgebouw in de fabriek in Darmstadt, Duitsland. Kardex Remstar bood een oplossing op maat voor de opslagvereisten.

Merck zet zich in om de wereld te veranderen door middel van wetenschap en technologie. Met 50.000 medewerkers in 66 landen over de hele wereld, ontwikkelt en levert Merck gespecialiseerde producten op het gebied van gezondheidszorg, life science en hoogwaardige materialen. De site in Darmstadt is het grootste onderzoeks- en ontwikkelingscentrum van Merck.
 
Voor het nieuw gerealiseerde onderzoeksgebouw op de locatie in Darmstadt waren drie opslagzones gepland in een mondiale omgeving voor de levering, voorbereiding, het beheer en de opslag van farmaceutische onderzoeksstoffen.
De onderzoeksstoffen vereisen een speciale bewaarconditie en om deze reden is een gekoeld en diepgevroren opslaggebied gecreëerd. Het laboratoriumpersoneel had toegang nodig tot de gekoelde magazijnen vanuit een ruimte op kamertemperatuur.
Bovendien moesten de gecontroleerde opslagcondities worden beveiligd door een redundantiesysteem.
 
Kardex Remstar leverde als oplossing:
  • 3 Shuttle XP 500 3.650 x 813 x 7.950 mm
  • 3 koelsystemen inclusief redundantiesysteem
  • Hatch-unit voor de toegangsopening
  • Droogtechnologie
  • Thermisch ontkoppelde automatische lade-extractie
  • Laserpointer
  • Magazijnbeheersoftware Power Pick Global (interface naar klanthostsysteem) 
Kardex Remstar implementeerde bij Merck drie standaard Shuttle XP’s die zijn aangepast voor gebruik in gekoelde omstandigheden. Eén Shuttle XP wordt gebruikt voor elk opslaggebied. De trays van alle drie de Shuttle XP’s zijn uitgerust met metalen  verdelingsplaten die zorgen voor de onderverdeling. Daarnaast zijn laserpointers en positie-indicatoren geïnstalleerd. Ze geven de exacte positie van de individuele opslag van goederen op de lade aan en identificeren het juiste product dat moet worden gepickt.
 
De twee Shuttle XP’s met airconditioning worden elk gekoeld door een koelunit. Bovendien is in het geval van een storing een redundante koeleenheid met sensoren beschikbaar. De lucht wordt ontvochtigd door een drooginrichting om te voorkomen dat vocht condenseert en ijsvorming in het apparaat ontstaat. De Shuttle XP’s zijn bekleed met isolatiepanelen, waardoor operators rechtstreeks vanuit het op kamertemperatuur functionerend
laboratorium toegang hebben tot de units met airconditioning.
 Onderwerp: Warehouse Equipment   Bedrijven: Kardex Remstar 
Lees Ook
X