Lees Ook

Case Hydravalve

Hogere capaciteit en snelheid

Case Hydravalve
Hydravalve belevert industriële klanten met onderdelen en accessoires voor alles wat te maken heeft met buizen en kleppen. Omdat het productportfolio steeds groter wordt, is de voorraad gegroeid tot meer dan twee miljoen artikelen. Daardoor ontstond de noodzaak om het warehouse volledig opnieuw in te richten. Het bedrijf koos voor een opslagsysteem van Kardex Remstar. De oplossing is geïntegreerd met het SAGE ERP-systeem om de capaciteit en snelheid verder te vergroten.

Hydravalve levert al meer dan 27 jaar aan bedrijven in de industrie en energiesector. Het bedrijf is gebaseerd in de Britse stad Willenhall, waar ook het warehouse met ruim duizend vierkante meter opslagruimte is gevestigd. Machine-onderdelen en reserve-onderdelen worden hiervandaan verzonden.
De focus ligt op een uitgebreide service aan klanten in combinatie met korte levertijden.
 
De voorraad van Hydravalve is door uitbreiding van het assortiment gegroeid tot meer dan twee miljoen producten. Daardoor ontstond de dringende behoefte om de opslagcapaciteit
te vergroten, de effi ciëntie te verbeteren en doorlooptijden te verkorten. Dat is de reden waarom het bedrijf zocht naar een efficiënte oplossing met hoge orderpicksnelheden en hoge orderpickwaliteit.
Bovendien moest het systeem kunnen praten met het SAGE ERP-systeem dat Hydravalve gebruikt.
 
Om dit te realiseren werd het volgende equipement geïnstalleerd:
  • 2 Shuttle XP HSD500 units (W x D X H: 3.050 x 864 x 4.450 mm)
  • 2 Shuttle XP HSD500 units (W x D X H: 3.050 x 864 x 5.050 mm)
  • 1 Shuttle XP HSD500 unit (W x D X H: 3.050 x 864 x 5.250 mm)
  • Integratie van de Kardex’ Power Pick Global-software met de SAGE Line 200-oplossing
  • SumoBoxes 
 
De opslagcapaciteit is met 45 procent gegroeid door de inzet van vijf Shuttle XP-opslagsystemen van Kardex Remstar. Dankzij de hoge opslagdichtheid van deze
oplossing is maar liefst 80 procent minder ruimte nodig dan voorheen.
Dat is mede mogelijk gemaakt door de systemen exact aan te passen aan de dimensies van het gebouw. Tegelijkertijd heeft Hydravalve aanmerkelijk minder tijd nodig voor het verzamelen van de orders, die voorheen volledig manueel werden afgehandeld.
 
Door de koppeling tussen de geautomatiseerde Kardex Remstar XP 500-opslagsystemen en het ERP-systeem van Sage is nu een naadloos en papierloos orderverzamelproces ontstaan. Het ERP-systeem verzorgt de codering van de artikelen, waarna het XP 500-systeem de codes gebruikt om artikelen automatisch te identificeren en het orderverzamelproces op te starten. Hierdoor zijn de orderverzameltijden gehalveerd, terwijl het aantal foutloze orders is gestegen tot meer dan 99 procent.
 
Eddie Newham, algemeen directeur van Hydravave, over de nieuwe oplossing: “We zoeken voortdurend naar verbetering van de effi ciëntie in ons warehouse. Met de toevoeging van nieuwe artikelen aan onze eerstvolgende catalogus kunnen we onze klanten een ruimer assortiment aan artikelen met de hoogste kwaliteit en de laagst mogelijke prijs bieden.”
 Onderwerp: Warehouse Equipment   Bedrijven: Kardex Remstar 
Lees Ook
X