Lees Ook

Bilstein Group automatiseert Brits dc voor reserveonderelen met Witron

Bilstein Group automatiseert Brits dc voor reserveonderelen met Witron
Onder de paraplu van de Bilstein Group heeft het Duitse bedrijf Ferdinand Bilstein een nieuw distributiecentrum voor reserve auto-onderdelen gebouwd in Markham Vale, nabij Manchester, Sheffield en Nottingham. Witron werd bij het project betrokken voor het ontwerp en de bouw van de transport-, IT-, besturings- en warehouse management systemen en van alle mechanica. De conveyors en de automatische magazijnkranen zijn ontwikkeld en gebouwd door FAS, een dochteronderneming van Witron.
 
In het dc in Markham Vale zijn meer dan 50.000 verschillende producten opgeslagen. Als klanten voor 17.30u bestellen, ontvangen ze hun onderdelen de volgende dag. Het is ook mogelijk onderdelen dezelfde dag op te halen.
Op een topdag worden er meer dan 2200 pakketten en meer dan 800 verzendmodules verzameld in het geautomatiseerde magazijn voor kleine onderdelen (AS/RS).
 
Omdat het productaanbod voor reserveauto-onderdelen erg breed en uiteenlopend is, heeft het distributiecentrum een automatische en een handmatige zone. 
In de automatische zone fungeert het orderpickingsysteem (OPS) van Witron als centraal logistiek element. OPS is de integratie van een geautomatiseerd magazijn voor kleine onderdelen (AS/RS), een distributiering met daarvóór ergonomische werplekken voor orderverzameling. Meer dan 90% van het totale ordervolume van Bilstein Group wordt hier verwerkt.
 
Het hart van de handmatige zone is een palletmagazijn met smalle gangen en meer dan 10.000 palletlocaties en geïntegreerde draagarmen met nog eens 720 opslaglocaties. Hier worden vooral zware en omvangrijke artikelen opgeslagen. Smallegang-stapelkranen en het RF-systeem van Witron moeten de medewerkers ondersteunen met optimale pickingroutes. Het handmatige magazijn wordt, net als het OPS-systeem, bestuurd via een Witron WMS.
 
In Markham Vale heeft de AS/RS 215.000 bakkenlocaties verspreid over twaalf gangen. De hoge verwerkingscapaciteit is mogelijk dankzij de AS/RS-apparatuur met elk één stapelkraan. Deze heeft dubbele grijpvoorziening en kan daardoor vier bakken tegelijk verwerken. Het systeem heeft bovendien een dubbelronde-oplossing.  
 
In het totaalconcept zijn ook andere belangrijke werkplekken voor de verpakking opgenomen, bijvoorbeeld werkstations in de productverpakkingsafdeling (reboxing) en de samenstelafdeling (kitting). Het Witron-systeem zorgt voor toevoer en aanvoer van materiaal. De kittingzones zijn uitbreidbaar en daardoor flexibel voorbereid op de toekomst.
 Onderwerp: Warehouse Equipment   Bedrijven: Witron Engineering 
Lees Ook
X