Lees Ook

Trolley erin en rijden maar?

Het hoe, wat en waarom van het implementeren van een routetrein.

Trolley erin en rijden maar?
Grote vloten vorkheftrucks zijn vandaag de dag nog steeds de meest voorkomende optie voor productielogistiek. De groeiende trend in het gebruik van routetreinen laat echter zien dat bedrijven de kracht en mogelijkheden hiervan steeds meer onderzoeken.
 
Het potentieel van lean logistics wordt vaak nog niet volledig benut.
Deze strategie heeft veel duidelijke pluspunten en biedt een aanzienlijk concurrentievoordeel. ‚Alleen datgene wat verandert blijft bestaan' is de bedrijfsaanpak om flexibel te blijven op de markt. Lean logistics omvat klassieke lean methodes en gebruikt deze om logistieke processen te optimaliseren, zoals het elimineren van onnodige processtappen.

De voordelen van lean logistics

–– Levering kan perfect getimed worden: just-in-time of just-in-sequence:
–– Just-in-time: de benodigde goederen worden in de juiste hoeveelheid en op het juiste moment op de juiste plaats afgeleverd voor verdere verwerking.
–– Just-in-sequentie: de goederen worden ook in de juiste productievolgorde geleverd, wat vaak nodig is als gevolg van de groeiende productvariatie en individualisering.
–– Vorkheftruckvrije productie vermindert het aantal benodigde trucks in de goederenstroom, waardoor investeringen en bedrijfskosten worden bespaard.
–– De verwerkingstijd wordt tot een minimum beperkt.
–– De werkprocessen worden sneller, efficiënter en veiliger.
In deze WHITE PAPER vatten we de voordelen van routetreinen samen. We presenteren hiermee een uitgebreid argument voor de introductie van routetreinsystemen als onderdeel van een lean logistics strategie.
 Onderwerp: Warehouse Management   Bedrijven: Still 
Lees Ook
X