Lees Ook

National DCP integreert supply chain operaties

Een fresh start bij National DCP

National DCP integreert supply chain operaties
“Onze chauffeurs leggen meer dan 28 miljoen mijl per jaar af, transport is dus een belangrijk onderdeel van onze kostenstructuur en waardepropositie. Optimaliseren van onze inbound- en outboundwegennet staat centraal om alles goed te laten verlopen. Met de totale zichtbaarheid van bestelling tot levering, die we krijgen met naadloos geïntegreerde transportation- en warehousemanagementsystemen, kunnen we veel flexibeler zijn bij het inplannen van de roosters voor chauffeurs. Dit helpt ze efficiënter te werken én binnen de vooraf ingestelde leveringstermijnen te blijven.”

VIER REGIONALE BEDRIJVEN GAAN SAMEN OM ÉÉN NATIONAAL BEDRIJF TE VORMEN

Achter de beroemde merken Dunkin’ en Baskin-Robbins staat National DCP. Dit sourcing- en distributieonderdeel heeft een omzet van 2 miljard USD per jaar en levert steevast producten aan meer dan 8100 restaurants in de VS en daarbuiten. NDCP is de IT- en fysieke distributieruggengraat waarop duizenden franchisebedrijven vertrouwen om hun klanten te kunnen serveren wat, wanneer en waar ze het willen.

NDCP kwam in actie om zijn fysieke en IT-netwerken te optimaliseren en lanceerde een groots initiatief onder de naam “Project Freshstart”. NDCP bracht zijn vier oude regionale bedrijven samen tot één nationaal bedrijf. Daarna bouwde het zijn IT-capaciteiten nagenoeg van de grond af aan op. Het 10 jaar oude systeem dat te kwetsbaar en verouderd was om effectief de eisen van een uniforme infrastructuur aan te kunnen, ging de deur uit. In kwam een nieuw systeem dat uit meerdere nieuwe componenten bestaat en meteen nadat het klaar was live ging.

Volgens Chris Lafaire, de senior vicepresident IT van NDCP is ‘Project Freshstart’ het meest ambitieuze programma in onze geschiedenis. We brachten vier regionale bedrijven in één nationaal bedrijf samen en hebben vervolgens ons gehele IT-netwerk herzien. Integratie van TMS- en WMS-functies op één platform, het samenvoegen met onze nieuwe ERP, Labour Management Systems, warehousevoicepicking, webportal, de operaties binnen het datacenter, en dat alles in maar 10 maanden uitrollen, is essentieel geweest voor het succes van het programma.”

Manhattan kwam al snel boven aan de lijst van TMS/WMS/LMS-providers te staan. Met hun bewezen staat van dienst in het ontwerpen en beheren van geïntegreerde platforms, ruime ervaring in voedseldistributie voor groothandels, de resources om de overgang snel en eenvoudig uit te voeren, robuuste tools voor training en ondersteuning en een schaalbaar model dat kon worden herhaald wanneer weer een nieuwe regio live ging, sloten perfect aan bij de eisen van NDCP.

NIEUWE GEÏNTEGREERDE SUPPLY CHAIN BIEDT MOGELIJKHEDEN VOOR UITBREIDING

NDCP kan met deze nauwsluitend geïntegreerde TMS en WMS zijn supply chain op manieren beheren die nooit eerder mogelijk waren. Informatie over orders, voorraden en transport stromen snel over het Manhattan-platform, en geven NDCP ongekende zichtbaarheid van het ene tot het andere uiteinde van de supply chain. Snelle toegang tot goede informatie biedt de flexibiliteit om dynamische transportroutes te introduceren waar dat voorheen een statische routeplanning was. Het vermogen om meerdere modelleringsscenario's op te nemen, maken het NDCP mogelijk om routes efficiënter te laten lopen en vrachtwagens op de terugweg vrachten te laten oppikken. De technologie van Manhattan opent de deur voor NDCP om gebruik te maken van mobiele applicaties in hun leveringsactiviteiten. NDCP kan de waarde van zijn uitgebreide wegeninfrastructuur volledig ontsluiten, mogelijkheden die steeds belangrijker worden omdat ze hun leveringsgebied uitbreiden en aan het bekijken is hoe ze de footprint van hun distributiecentra kunnen verdubbelen.

Het systeem ging binnen 10 maanden na aanvang van de herziening live - te allen tijde een indrukwekkend uitrolschema. “We zijn nog maar in de beginfase, maar we hadden niet tevredener kunnen zijn met onze beslissing,” zei Lafaire. “Manhattan is de technische issues meester en heeft een grondig begrip van hoe onze industrie werkt. Ze snappen onze doelstellingen en weten hoe ze ons kunnen helpen ze te behalen. Manhattan is de perfecte partner om ons te helpen de enorme mogelijkheden te benutten die voor ons liggen.”

UITDAGING

NDCP moest zijn 10 jaar oude IT-systeem vervangen door technologie die op een kosteneffectieve manier kon worden opgeschaald als het op nationaal niveau werd ingezet. Een beter geïntegreerd TMS / WMS was nodig om zichtbaarheid te bieden bij het plannen van ritten voor ophalen en afleveren.

OPLOSSING

NDCP selecteerde Manhattan op basis van het vermogen om TMS en WMS naadloos te integreren. Hierdoor kon het bedrijf transportprocessen optimaliseren en kregen ze zicht op de pijplijn, van inkooporder tot en met de uiteindelijke aflevering aan de franchisenemer.

VOORTGANG & RESULTATEN

De nauwsluitende integratie van de transport- en warehousesystemen zal naar verwachting leiden tot een jaarlijkse verlaging van de transportkosten met 3-7%, een verbetering van de backhaul met 10-20% en een daling van 10-20% in afval en bederf.
“We kozen voor Manhattan omdat het de juiste mix van technologie, training, gemak en snelheid van TMS / WMS-implementatie leverde, en de mogelijkheid om IT-capaciteiten te schalen om onze expansie op rendabele wijze te ondersteunen en ons te helpen nieuwe manieren te vinden om de efficiëntie te verhogen.”
CHRIS LAFAIRE, SENIOR VICE PRESIDENT IT, NATIONAL DCP
X