Lees Ook

Molecule

Magazijnen en logistieke werking bij Molecule geoptimaliseerd door ASD Coddens

Molecule
Molecule klopte aan bij ASD Coddens om te kijken welke verbeteringen er mogelijk waren in de werking van de logistieke dienst en de werking/inrichting van de verschillende magazijnen op de site.
Daarnaast wilde Molecule starten met E-commerce, waardoor de noodzaak tot optimalisatie van zowel de magazijnwerking als de opslagruimte nog groter werd.

Van analyse naar uitvoering

Om te beginnen voerde ASD Coddens een grondige analyse uit. Dit zowel van de werkprocessen als van de inrichting van alle magazijnen. Op basis daarvan werden de toekomstige flows opgesteld, dit steeds in nauwe samenwerking met de mensen van Molecule. Daarna bekeek ASD Coddens ook de voorraad- en aankoopprocessen. Ook de inrichting van alle magazijnen werd kritisch bekeken en volledig hertekend. Hierbij hield ASD Coddens steeds rekening met zowel de beperkingen van de gebouwen als met de toekomstige procedures en flows bij Molecule. Het toekomstige magazijn werd ook volledig voorzien van de nodige ondersteuning via Visual management, zodat alle processen veel duidelijker en gerichter kunnen verlopen.

Het eindresultaat was een concreet plan om de volledige logistiek te verbeteren: betere ontvangst en pickprocessen, verbeterd voorraadbeheer, betere retourflows, betere klantenbelevering, een hogere opslagcapaciteit enz.

Begeleiding bij de implementatie

Na de analyse en advies fase zorgde ASD Coddens ook voor de nodige begeleiding bij de leverancierskeuze en offertevergelijkingen. Aansluitend zorgde ASD Coddens ook voor de nodige begeleiding tijdens de implementatie van de verbeteringen. Via hun eigen projectmatige aanpak ondersteunde ASD Coddens Molecule zodat elke partij op elk moment een duidelijk zicht op de status van het project had.
 Onderwerp: Warehouse Management   Bedrijven: ASD CODDENS 
Lees Ook
X