Lees Ook

Action klaar voor groei dankzij POS-Systeem XV-Retail

Action klaar voor groei dankzij POS-Systeem XV-Retail
Over Action

Action, van origine een Nederlands bedrijf, is een snelgroeiende, internationale non-food discounter. Action verkoopt een verrassend en breed assortiment tegen zeer lage prijizen. De succesvolle retailer verkoopt meer dan 6.000 laaggeprijsde producten in ruim 1.550 winkels in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg, Oostenrijk en Polen. Wekelijks introduceert Action 150 nieuwe artikelen. In 2018 had Action een totale omzet van 4,2 miljard euro.

De opdracht

Action wil in de nabije toekomst blijven uitbreiden. Niet alleen in het aantal winkels, maar ook in het aantal landen waar de Action in actief is. Martin van Dijk, Manager IT Delivery bij Action, besloot daarom de IT-systemen kritisch onder de loep te nemen. Van Dijk: “Groei betekent dat je rekening moet houden met verschillende aspecten. Dat vraagt veel van onze IT-systemen. We vroegen Ctac daarom mee te denken over een toekomstbestendige oplossing.”  De belangrijkste uitkomsten uit deze samenwerking zijn:
  • 24/7 realtime inzicht in de performance van onze filialen.
  • Prijzen, assortiment en software altijd en vanaf een centraal punt eenvoudig up-to-date houden.
  • Flexibeler dan ooit: Action kan nu gigantische transactieformules verwerken.

Martin van Dijk, Manager IT Delivery bij Action:

"Ctac ontwikkelde de software in ongekend hoog tempo. Vervolgens moest het volgens onze specificaties ingevuld worden. Denk aan de juiste productinformatie voor de juiste artikelen.” Een pilot in circa 200 winkels volgde. Daarna hadden we nog vier weken de tijd om het uit te rollen naar alle winkels. Krap, maar we hebben het gehaald. Uiteindelijk zijn binnen zeven weken meer dan 1.000 winkels gemigreerd.” 

Benieuwd naar het hele verhaal?
Bekijk hier de hele referentiecase van Action, waarin we uitgebreid uitleggen hoe we dit project succesvol hebben afgerond.
 Onderwerp: Business Software 
Lees Ook
X