Lees Ook

PALM introduceert intelligent tapsysteem met CTAC

 PALM introduceert intelligent tapsysteem met CTAC
Over Palm                

Belgische brouwerijgroep Palm NV bestaat uit de brouwerijen Palm, Rodenbach, De Gouden Boom en De Hoorn. De brouwerijgroep brouwt Belgische speciaalbieren en is marktleider in amberbieren. Bekende biermerken van de brouwerijen zijn Palm, Rodenbach, Steenbrugge en Cornet. Sinds 2016 is Palm NV onderdeel van Royal Swinkels Family Brewers (voorheen Bavaria).

De opdracht

De Tapmaster van de Belgische brouwerijgroep Palm was van 2007 tot 2014 uniek in de wereld. Maar de afgelopen jaren brachten concurrenten soortgelijke geïntegreerde tapsystemen op de markt. Daarom bedacht Palm samen met Ctac de SmartTap, een tapsysteem met slimme sensoren waarmee Palm weer toonaangevend is in de markt. De belangrijkste uitkomsten uit deze samenwerking zijn:

Realtime monitoring: sensoren meten de druk en temperatuur in de Tapmaster. Wanneer de metingen te veel afwijken, ontvangen zowel Palm als de bareigenaren een melding via de app. Zo is er al een oplossing voordat iets een probleem wordt.  
Bareigenaren kunnen nu vaker zelf ingrijpen en Palm kan problemen op afstand managen. 
Sterkere merkbeleving: Het bier heeft nu te allen tijde een hoge kwaliteit.

Mark van Oppens, Sales Manager On-trade bij Palm:

"Dankzij de Tapmaster is onze bierkwaliteit straks nog constanter en beter. Dat maakt ons trots en dat past bij ons. Wij doen altijd een beroep op onze creativiteit om te kunnen concurreren met de grote multinationals."

Benieuwd naar het hele verhaal?
Bekijk hier de hele referentiecase van Palm, waarin we uitgebreid uitleggen hoe we tot deze innovatieve Internet of Things-oplossing zijn gekomen.
 Onderwerp: Business Software 
Lees Ook
X