Lees Ook

Terug naar 2015... "H.Essers optimaliseert dienstverlening met Conundra”

H.Essers verhoogt servicegraad met SaaS-oplossing TOR, gebaseerd op IBM CPLEX en OptiFlow

Merelbeke, 30 januari 2015Logistiek dienstverlener H.Essers heeft een overeenkomst gesloten met Conundra, specialist in complexe planningspuzzels, om zijn transporten te optimaliseren. Na een eerste fase, waarin Conundra op basis van meerdere scenario's het optimaliseringspotentieel heeft berekend, werd met behulp van Conundra's performante optimalisatietool OptiFlow een oplossing gemodelleerd die de komende maanden verder uitgerold zal worden. De samenwerking met Conundra past binnen het streven van H.Essers naar continue verbetering en waardecreatie voor de klant.
H.Essers, met hoofdzetel in België, groeide de voorbije decennia uit tot een van de meest toonaangevende logistieke dienstverleners in Europa. Het bedrijf beschikt over 900.000m² magazijnruimte en een vloot van 1.250 trekkers en 2.700 aanhangwagens. In totaal heeft H.Essers 38 vestigingen in 11 landen in West- en Oost- Europa. In zijn voortdurend streven naar optimalisering om klanten in een brede waaier aan sectoren optimaal te bedienen, doet H.Essers een beroep op Conundra om de efficiëntie van zijn logistieke operaties nog verder te verbeteren.

Complexiteit in meerdere dimensies

In een eerste fase van de samenwerking tussen beide bedrijven werden vier scenario’s uitgewerkt, elk met een verschillend optimaliseringspotentieel. De talloze combinatiemogelijkheden om zowel het ophalen van de goederen als het leveren ervan te organiseren, maken van dit proces een erg complex vraagstuk. In het bijzonder rekening houdend met de vaste ophaal- en afleverdagen. Ook het feit dat daar bovenop nog talloze andere regels gelden –zowel wettelijke regels als afspraken met klanten –drijft de complexiteit verder op.
Met behulp van TOR kan H.Essers nu zelf aan de slag om zijn transporten te plannen en om verschillende scenario's tegen mekaar af te wegen. Voor een optimaal gebruikersgemak wordt de tool voor H.Essers als Software-as-aService (SaaS) aangeboden.

Over CONUNDRA

Conundra verstrekt uitermate performante softwareoplossingen en consultancydiensten voor de optimalisering van complexe planningspuzzels. Door de unieke combinatie van state-of-the-art optimaliseringstechnieken en diepgaande supply chain expertise stelt Conundra bedrijven in staat hun performance naar een hoger niveau te tillen. Conundra heeft al bij talrijke toonaangevende bedrijven zeer significante en duurzame efficiëntieverbeteringen gerealiseerd in de productie-, distributie- en retourstromen. Het zet daarbij zowel eigen algoritmes als IBM-optimaliseringsmotoren in.
X