Lees Ook

Case P&O Ferrymasters

Met CORAX SaaS wms makkelijk doorgroeien

Case P&O Ferrymasters

Het bedrijf

Het bedrijf

P&O Ferrymasters is een vooraanstaande pan-Europese specialist die talrijke maatwerkoplossingen op het gebied van transport, logistiek en supply chain aanbiedt. Het bedrijf maakt deel uit van P&O Ferries Holdings Divisions Ltd – eigendom van DP World – en  opereert vanuit meer dan 20 strategische vestigingen in 13 landen op het continent. Het bedrijf biedt totaaloplossingen van 3PL- en 4PL-activiteiten, warehouse activiteiten tot aan interim management ondersteuning en strategisch advies voor grote klanten. Het concept is gebaseerd op duurzame relaties waarbij P&O Ferrymasters integraal deel uitmaakt van het team van de klant. De 3PL- en 4PL-experts monitoren bestaande processen en leiden continue verbetertrajecten om efficiëntie te optimaliseren.

P&O Ferrymasters heeft een strategisch vijfjarenplan geformuleerd, Port Centric strategie genoemd. Opslag wordt weer een eigen kernactiviteit; tot voor kort huurde men de opslag in bij partners. P&O Ferrymasters verbreedt nu weer haar basis en genereert op deze wijze een extra inkomstenbron. Lees meer in dit artikel: Nieuwsblad Transport.

Port Centric Warehousing

P&O Ferrymasters heeft inmiddels een magazijn in gebruik genomen in Rotterdam Europoort en een warehouse in het Verenigd Koninkrijk, dichtbij London. Inmiddels zijn de 2 warehouses al grotendeels gevuld met goederen van diverse klanten. P&O Ferrymasters zit nu op ongeveer 600.000 eenheden op jaarbasis. Uitgangspunt van de Port Centric-strategie is via verbreding van de activiteiten een groei van 5 tot 10% per jaar te realiseren. Tot nu toe ligt P&O Ferrymasters daarmee op koers.

Om realtime inzicht in de warehouses te krijgen, is P&O Ferrymasters op zoek gegaan naar een Warehouse Management Systeem. P&O Ferrymasters heeft eerst een long list en daarna een short list samengesteld. Zij zochten een laagdrempelig WMS dat snel te implementeren is en dat mee kan groeien met hun eigen groei. Aangezien CORAX een SaaS product is, kan het eenvoudig op- en afschalen. Als het bedrijf groeit, groeit CORAX mee.

Snelle implementatie

De implementatieduur in het Nederlandse warehouse bedroeg twee maanden, van blue print tot live-gang. Onze CORAX-consultants hebben een blue print gemaakt van het magazijn; een soort inventarisatie met daaraan gekoppeld hoe de logistieke stromen in CORAX in te richten. Daarna is er een voorstel gemaakt voor implementatie en zijn onze mensen in nauwe samenwerking met de klant aan de slag gegaan. Hoe een implementatie met CORAX verloopt kunt u hier lezen: Starten met CORAX. 

Tijdens de go-live outbound van het magazijn in Nederland is ter plaatse de tweede klant geconfigureerd. In de UK heeft het eigen team van P&O Ferrymasters bijna alle voorbereidingen zelf gedaan; ze waren inmiddels zo goed ingewerkt, dat ze CORAX, in overleg met de Davanti-consultant, grotendeels zelf geimplementeerd hebben. CORAX kenmerkt zich door een hoge mate van gebruiksvriendelijkheid.

Meerdere locaties en meerdere eigenaren

CORAX ondersteunt het beheer en de opslag van goederen van meerdere voorraadeigenaren in een magazijn. Dit kunnen verschillende BV’s binnen één onderneming zijn of meerdere klanten van een logistiek dienstverlener. Administratief blijven de voorraden gescheiden maar de administratieve gebruikers en RF-gebruikers kunnen tegelijk voor één of meerdere voorraadeigenaren werken, indien daarvoor geautoriseerd.

Ook ondersteunt CORAX het voorraadbeheer en de goederenstromen over meerdere gescheiden opslaglocaties binnen één en dezelfde installatie. Afhankelijk van de autorisatie heeft een gebruiker toegang tot één of meerdere magazijnen of werkgebieden. De voorraadstanden per magazijn en over alle magazijnen heen zijn altijd realtime bekend.

Toekomst

Na deze implementatie staat er nog een aantal magazijnen op de planning voor P&O Ferrymasters. Naast de eerste pijler, Rotterdam, is het Verenigd Koninkrijk de tweede pijler, daarna is Duitsland aan de beurt. Davanti is erg enthousiast over de samenwerking met P&O Ferrymasters, een gedegen business partner met ervaren professionals.
 Onderwerp: WMS   Bedrijven: Davanti Warehousing 
Lees Ook
X