Lees Ook

Als organisatie je bedrijfspanden beveiligen doe je op deze wijze

Het aantal inbraken groeit gestaag. Niet alleen deze groei, maar ook de gevolgen hiervan maken het essentieel om jouw bedrijfspand optimaal te laten beveiligen. Door de ruime vraag naar de beste apparatuur, groeit tevens het aanbod hierin. Wil jij als organisatie jouw bedrijfspand beveiligen? Dat doe je zo!

Belangrijke bestanden die verloren gaan, scams, hackers, jouw bedrijfspand dat in vlammen op gaat of een letterlijke breuk op jouw privacy en waardevolle bezittingen: het zijn slechts enkele worst case scenario’s voor jou als ondernemer. Gelukkig zijn er verschillende opties die jij kunt ondernemen om een optimale beveiliging van jouw bedrijfspand te verwezenlijken.

Installeer een alarmsysteem

Hoewel de meeste bedrijfspanden beschikken over een alarmsysteem, is dit nog lang niet voor ieder pand de werkelijkheid. Door middel van een alarmsysteem komt niet alleen niemand zonder code door de voordeur naar binnen, maar zijn er tevens bewegingssensoren die beweging in en om het pand waarnemen. Zodra er een verdachte beweging plaatsvindt op een tijdstip waarop normaliter geen beweging plaats zou moeten vinden, wordt er een melding uitgezonden naar een professionele beveiliger of de politie.

Laat professionals surveilleren

Anno 2020 is het zo gek nog niet om jouw bedrijfspand door een extern bedrijf te laten surveilleren. Zo geef jij de veiligheid van jouw bedrijfspand uit handen aan professionals, waardoor de kans op inbraak aanzienlijk verkleind. Bij een goed opgeleide surveillant gaan de alarmbellen op de juiste momenten rinkelen. Staat er een container in de buurt van jouw bedrijfspand, terwijl deze daar niet hoort te staan? Of brandt er dubieus licht? De surveillanten nemen het heft in handen.

Screen jouw medewerkers

Het klinkt misschien wat onaangenaam, maar essentieel is het daarentegen wel. Hoewel deze optie vaak wordt overgeslagen, redt menig organisatie-eigenaar zichzelf en zijn collega’s hiermee uit onnodige situaties. Wel is het verstandig om het screenen van jouw medewerkers uit te besteden aan externe professionals, zodat er geen vertrouwensbreuk tussen jou en het personeel ontstaat.

Kies voor camerabewaking

Iets minder drastisch, maar even essentieel: het aanschaffen van een buitencamera of een beveiligingscamera op kantoor. Dankzij deze camera’s kun jij ten alle tijden zien wie er voet zet in en om jouw pand, kun jij hulp inschakelen waar nodig en tevens beelden opvragen, wanneer dat wenselijk is. Zo zorg jij ervoor dat er ten alle tijden zicht is op wat er zich binnen jouw bedrijfspand afspeelt!
 Onderwerp: Logistics Real Estate 
Lees Ook
X