Lees Ook

beMatrix bouwt op Microsoft Dynamics NAV: van sales over productie naar boekhouding

beMatrix bouwt op Microsoft Dynamics NAV: van sales over productie naar boekhouding
beMatrix is een producent van modulaire oplossingen voor standenbouw, events en displays. Het bedrijf biedt het volledig assortiment aan voor de modulaire standenbouwer. Dus niet enkel aluminium structuren maar ook panelen, textiel, velcro, meubels, vloersysteem, verlichting, legbanken, flatscreenbeugels, enz. Als producent van modulaire oplossingen koppelt beMatrix de look van traditionele standbouw aan de voordelen van een modulair systeem. Het bedrijf wordt aangestuurd door de twee zaakvoerders, Edwin Van der Vennet en Stefaan Decroos.

Stefaan Decroos, verantwoordelijk voor Sales en Finance: “De grootste troeven van ons aluminium profielen- en kadersysteem zijn een supersnelle op- en afbouw, een lange levensduur en een quasi oneindige herbruikbaarheid. Aangezien we de panelen of doeken op onze kaders bevestigen en niet tussen structuren, is onze structuur nauwelijks zichtbaar, wat de optimale ruimte geeft voor beelden en een cleane designlook nalaat. Naast alle technische voordelen, zoeken wij ook naar klantvriendelijke oplossingen op economisch gebied en proberen we tevens onze ecologische voetafdruk tot een minimum te reduceren.”

Nood aan een gebruiksvriendelijke ERP-software en ervaren partner

beMatrix werkte met een verouderd softwarepakket dat te weinig mogelijkheden en flexibiliteit bood.
Stefaan: “We streven ernaar om een gezond bedrijf te zijn en daarbij in te zetten op kwaliteit, duurzaamheid, innovatie, plezier en respect. Deze waarden zijn verweven in onze ganse bedrijfsvoering en aanpak. Ook onze ERP-software moet inspelen op deze waarden en ons ondersteunen in onze professionalisering. We kozen ervoor om Microsoft Dynamics NAV te implementeren en zo nog meer in te zetten op efficiëntie, samenwerking en correctheid. Allemaal belangrijke troeven in onze branche. Als partner overtuigde Christiaens ons met hun ervaring, hun nuchtere aanpak en hun tevreden referenties.”

Van ontwerp tot opbouw

beMatrix staat voor unieke producties op maat. Microsoft Dynamics NAV speelt een cruciale rol doorheen de ganse administratieve en logistieke keten.

Stefaan: “Vanaf de offerteaanvraag overlegt ons team van deskundigen met de klanten om de perfecte oplossing volgens hun wensen uit te werken. Wij transformeren hun visie in een beMatrix-oplossing met behulp van 3D-technologie. De productie gebeurt in onze eigen werkplaats met oog voor kwaliteit en met behulp van de meest geavanceerde technologie, vakkundige medewerkers en hoogwaardige materialen. Om een efficiënte opbouw te verzekeren kunnen klanten ook steeds beroep doen op ons team, om ter plaatse de nodige informatie en ondersteuning te bieden.”

“Offertes en orders worden allemaal overzichtelijk beheerd vanuit Microsoft Dynamics NAV. Het ERP-pakket zorgt ook voor gestroomlijnde communicatie tussen de bureaus en de werkvloer. Alle artikels en productiestappen zijn duidelijk gedocumenteerd en de integratie tussen verkoop, aankoop, stockbeheer, productie en boekhouding is voor ons ontzettend belangrijk. Daardoor kunnen we immers fouten vermijden, efficiënt en gedetailleerd werken, tijdswinst boeken en snel reageren op vragen en wensen van klanten. Christiaens zorgt ook voor een perfecte doorvertaling van onze specifieke behoeften naar de software.”, aldus Stefaan.

Nog meer inzicht en verder professionaliseren

In de toekomst wil beMatrix nog meer halen uit hun bedrijfssoftware Microsoft Dynamics NAV.

Stefaan: “We halen nu zeker al veel efficiëntie- en integratievoordelen uit Microsoft Dynamics NAV. Gedetailleerde prijslijsten, automatische facturatie en aanmaningen, duidelijk zicht op de goederenstroom, geïntegreerde verkoop- en verhuurcondities, etc. zijn maar enkele voorbeelden.”

“Toch willen we in de toekomst nog meer inzicht verkrijgen vanuit onze bedrijfsdata. Door de juiste analyses en statistieken willen we gerichter kunnen bijsturen waar nodig. Meer zicht krijgen op de ROI van marketing en verkoop, financiële en operationele indicatoren opstellen, zijn zaken die we verder op de agenda moeten plaatsen. Kortom verder professionaliseren en nog korter op de bal spelen.”, besluit Stefaan.
X