Lees Ook

De meerverdiepsstelling van Bito kreeg een facelift

Nog meer mogelijkheden voor optimale inrichting

De meerverdiepsstelling van Bito kreeg een facelift
Van Startup naar Scale-up, en je wil nog verder meegroeien met de marktvraag, en op uw tempo? De nieuwste generatie meerverdiepsstelling van BITO maakt het mogelijk om in de toekomst uit te breiden en zo uw investering te spreiden.  Héél veel opslag in een kleine ruimte! Het hele systeem kreeg een facelift waardoor het nog meer mogelijkheden biedt om een pickinggebied optimaal in richten.  Bovendien is het sneller inzetbaar door kortere levertijden en snellere montage.

Het systeem

Meerverdiepssystemen worden voornamelijk gebruikt voor de opslag en picking van kleine onderdelen in bakken, omverpakkingen of artikelen in bulk. Ideaal dus bij e-commerce, e-fulfilment center, …
U kunt bijna alle denkbare artikelen in de stellingen opbergen. Met de installatie van een meerverdiepssysteem
wordt optimaal gebruik gemaakt van de hoogte van het gebouw, waardoor eigenlijk de beschikbare magazijnoppervlakte vergroot. Door het aansturen van het orderverzamelen op verschillende verdiepingen kan de orderverwerking worden versneld. De tussenvloeren op de verschillende verdiepingen worden met elkaar verbonden door trappen en/of liften.

De grote voordelen in het kort

COMPACT EN PLAATSBESPAREND
- Het gebouw wordt in de hoogte volledig benut.
- De benuttingsgraad per vierkante meter wordt vergroot.
 
FLEXIBEL EN MODULAIR
- Opslagmogelijkheid voor een grote diversiteit aan artikelgrootte en vormen.
- Piekmomenten kunnen vlot opgevangen worden.
- Gemakkelijk uit te breiden.
- Ideale wekomgeving voor snel wisselende assortimenten.
 
ECONOMISCH EN KOSTENBESPAREND
- Geringe investering in vergelijking met geautomatiseerde oplossingen.
- Centraliseren van diverse kleinere opslagzones kan kostenbesparend zijn.
- Mogelijkheid tot parallel orderverzamelen op verschillende verdiepingen.

Meer artikelen opslaan

Vergroot het gebruik van het gebouwvolume: met het BITO-meerverdiepssysteem kunt u gebruik maken van de volledige magazijnhoogte. In de illustratie tonen we een vergelijking tussen een legbordstelling enkel op grondniveau en een meerverdiepssysteem met 2 verdiepingen. Met een even groot grondoppervlak wordt de opslagcapaciteit nagenoeg verdubbeld. Verhoogde picksnelheid omdat gelijkertijd op verschillende niveaus kan worden verzameld.

Een enorme variëteit aan artikelen opslaan

Als u een groot en wisselend assortiment aan artikelen moet opslaan. Op korte termijn u moet kunnen aanpassen aan het koopgedrag van online klanten of seizoensgebonden schommelingen.
Dan zijn legbordstellingen ideaal om pieken zoals de kerstperiode op te vangen door tijdelijk meer personeel in te zetten zonder vergaande automatisering.

Op een later tijdstip uitbreiden

Als u in de toekomst wil uitbreiden om uw investering te spreiden, is het meerverdiepssysteem van BITO ideaal. Dit systeem kan u op een later tijdstip uitbreiden. Ook met de nodige magazijnbakken. De legborden zijn verkrijgbaar in verschillende klassen van draagvermogen, lengtes, dieptes en hoogtes, wat vooral belangrijk is bij een vaak wisselend portfolio.

Huurkosten reduceren naar 1 magazijn

Een meerverdiepssysteem is ideaal om opslag te centraliseren en de huur van dure bijkomende externe magazijnen te beëindigen. Dit betekent dat niet alleen de opslagcapaciteit kan worden uitgebreid, maar ook de hoge handling- en logistieke kosten kunnen worden verlaagd.

Investering kost slechts fractie van geautomatiseerd systeem

Dit vermindert uw ļ¬nanciële investering. Bovendien kan je als startupper of scale-upper de investering spreiden over een langere periode en stap voor stap uitbreiden. De illustratie toont de vergelijking van het investeringsbedrag tussen een geautomatiseerd magazijn en een BITO-meerverdiepssysteem, dat is vele malen lager.

Het meerverdiepssysteem in de praktijk

Sterk groeiende sectoren zoals e-commerce worden voortdurend geconfronteerd met de uitdaging om zich aan te passen aan de veranderingen in de logistieke sector. De vraag is steeds “welke opslagoplossing is het best geschikt” zodat een bedrijf nu en in de toekomst flexibel genoeg blijft om met moeilijk te plannen ordervolumes om te gaan. Lees hier hoe BITO dit oploste voor de klant DeLaval.

ADVIES NODIG OVER DE BITO MEERVERDIEPSSTELLING?
Bel +32 3 870 99 00 voor een afspraak met een BITO adviseur.
 
BITO VERRUIMT JE KENNIS
Word lid van de Bito-Community en abonneer je op onze nieuwsbrief. We brengen boeiende onderwerpen,  kortingen en Tips&Tricks als wat is routeplanning, waarom is het beter om voorraad te minimaliseren, wanneer heeft een consignatiemagazijn zin, …
 
 Onderwerp: Warehouse Management   Bedrijven: Bito Systems 
Lees Ook
X