Lees Ook

Bleckmann

Slimmer en sneller sorteren in dedicated kleding-dc

Bleckmann

Slimmer en sneller sorteren in dedicated kleding-dc

Gemiddeld 480.000 stuks per dag tijdens Black Friday 2020. Dat was de doelstelling die Reinardt van Oel van Bleckmann twee jaar geleden meekreeg van het snelgroeiende fitnesskledingmerk Gymshark. Met dank aan de oplossingen van Böwe Systec is het verwerken van extreem hoge piekvolumes nu een haalbare kaart.
Bleckmann opende in september 2019 een nieuw distributiecentrum in het Belgische Rieme, net over
de grens bij Terneuzen. Van de 30.000 vierkante meter heeft de logistiek dienstverlener 17.000 vierkante meter exclusief gereserveerd voor de activiteiten van Gymshark. Bleckmann verzorgt sinds
2017 de full supply chain voor het Britse Gymshark, dat zijn producten uitsluitend via e-commerce verkoopt. Het dc in Rieme is een douane-entrepot, ontvangt de goederen, slaat deze bonded op, verzamelt en sorteert de consumentenorders om die vervolgens over de gehele wereld te versturen. Retouren worden er ook afgehandeld.
“Gymshark kent twee enorme pieken:
Black Friday en Summer Sale. Na de eerste Black Friday vanuit België in 2018 zaten wij om de tafel met de CEO van Gymshark”, vertelt Van Oel, Chief Operations Officer Belgium & UK bij Bleckmann.
Hij herinnert zich dat gesprek nog goed, want de ambitie spatte er bij Gymshark vanaf. Van Oel: “In de eerste Black Friday-periode verwerkten we 1,2 miljoen stuks, gemiddeld 120.000 stuks per dag.
Dat was goed genoeg, maar de wens was om die aantallen een jaar later te verdubbelen en een jaar later nog eens. Dus:
240.000 stuks per dag in 2019 en 480.000 stuks per dag in 2020. Een stevige uitdaging.”

Totaaloplossing van Böwe Systec

Om die hoge volumes op te vangen,moest de interne logistiek worden geüpgraded en dat kon in het daarvoor aangewezen nieuw te bouwen dc in Rieme. Bleckmann ging met diverse partijen in gesprek en raakte het meest enthousiast van de totaaloplossing van Böwe Systec, specialist als het gaat om de ontwikkeling, productie en installatie van sorteersystemen en aanverwante producten.Naast conveyors leverde Böwe Systec twee volautomatische OptiSorter Horizontal-sorteermachines.
Van Oel: “Als we de binnenkomende orders vrijgeven, gaat de order batch naar de eerste sorteerinstallatie. De double level sorter heeft op elke level 42 chutes. Aan iedere uitgang verdelen we de artikelen over 2 picktrolleys met in iedere trolley 24 slots; elk slot voor één consumentenorder. De gevulde trolleys gaan richting de paktafels en autobaggers waar de orders worden ingepakt.Van daaruit brengen vier conveyorlijnen de pakketten naar de tweede sorteerinstallatie.
De dispatch sorter sorteert de pakketten uit over meer dan twintig vervoerders die de artikelen naar de mensen thuis en naar meer dan 170 landen wereldwijd distribueren.”
Het personeel van Bleckmann heeft niet lang hoeven wennen aan de nieuwe totaaloplossing van sorters, conveyors en autobaggers, verzekert Van Oel: “Iedereen was meteen enthousiast. We hebbenkwalitatief hoogwaardig personeel in dienst dat maar al te graag werkt in een geautomatiseerde omgeving en dit soort ontwikkelingen dan ook met liefde omarmt. We verbeteren nog altijd onze records en dat is voor de hele werkvloer mooi om mee te maken.”
De dispatch sorter ging namelijk in oktober 2019 live en de double level sorter volgde in het eerste kwartaal van 2020.

Sorters voor het eerst samen

Bleckmann haalde met Black Friday 2020 de doelstelling van 480.000 stuks per dag.Het dc in Rieme was namelijk goed voor ruim 240.000 artikelen en de overigelocaties in Grobbendonk en Desteldonkvoor de andere helft. En dat zeven dagen lang. Missie geslaagd. “Met het oog opsocial distancing besloten we om onze mensen tijdens de piek over de locaties te verdelen. Wij hebben de luxe van verschillende vestigingen bij elkaar en hebben het concept van het pop-up-dc uitgerold.” Het was ook de eerste Black Friday waar Bleckmann de twee nieuwe sorters van Böwe Systec tegelijk kon inzetten.
Van Oel is tevreden met de samenwerking met Böwe Systec: “De klik met Böwe Systec is er altijd al geweest. Met name het projectmanagement en de installatie van de mechaniek is heel soepel verlopen. Soms liepen ze zelfs voor op schema. Het is een goed en supermooi product waar we veel plezier van hebben. We overwegen om ook voor andere klanten en op andere locaties oplossingen van Böwe Systecs in te zetten.”

De voordelen van de OptiSorter Horizontal:

• Sorteert uiteenlopende producten en pakketten: van zeer kleine lichtgewicht artikelen tot grotere, zwaardere artikelen met afwijkende formaten.
• Configureerbaar en modulair ontwerp, snelle installatie en eenvoudig uitbreidbaar in de toekomst.
• Scanning van artikelen en pakketten: manuele en automatische opties.
• Invoer van artikelen en pakketten: manuele invoer en automatische invoeropties.
• Laag geluidsniveau: minder dan 70 decibel.
• Laag in energieverbruik door klein aantal aandrijvingen
• Praktisch en efficiënt ontwerp, eenvoudig in onderhoud en lage onderhoudskosten.
 
Eerste samenwerking Bleckmann & Böwe Systec te Almelo(nl)

https://www.youtube.com/watch?v=tAYB3NUNsHQ&t=8s
 Onderwerp: Warehouse Equipment   Bedrijven: BOWE Group 
Lees Ook
X