Lees Ook

Draper Tools

Red Ledge WMS stimuleert de opslag en logistieke automatisering van Draper Tools

Draper Tools
  • magazijnbeheersysteem stroomlijnt bedrijfsprocessen
  • werkt de inventaris in realtime bij
  • verhoogt de zichtbaarheid
  • levert gedetailleerde managementrapportages op

De toonaangevende distributeur van hand- en elektrisch gereedschap Draper Tools, opgericht in 1919, gebruikt nu supply chain-software en het magazijnbeheersysteem (WMS) van Böwe Systec( Red Ledge) om de voortdurende automatisering van zijn warehousing en logistiek te stimuleren, hebben de twee bedrijven vandaag aangekondigd. ‘Red Ledge WMS’ vormt het hart van Draper Tools 15.000 SKU-operatie, die tot 5.000 Britse en buitenlandse klanten bedient. Het WMS is geïntegreerd met de geautomatiseerde orderverzamelsystemen IBM ERP van het bedrijf en werkt de voorraad in realtime bij. Andere WMS-gestuurde functies zijn onder meer een volumetrische verpakkingsoptimalisatie en geautomatiseerde etikettering. Veel van de 125 medewerkers van Draper Tools in de twee vestigingen in Eastleigh, Hants, gebruiken nu mobiele scanners die worden aangestuurd door het WMS.
Red Ledge WMS wordt ook gebruikt om managementrapportages te genereren over de prestaties van individuen, teams en magazijnprocessen.
In een reactie op de impact van het systeem zegt Matt Boschi, hoofd magazijn en logistiek bij Draper Tools: “Red Ledge WMS geeft ons meer zichtbaarheid en een duidelijkere, meer gestructureerde manier van werken, en levert ook nieuwe efficiëntie. We kunnen nu onze belangrijkste magazijnwerkstromen in realtime volgen, trends identificeren, problemen lokaliseren en resultaten meten.
“Met dit WMS zijn we ook goed gepositioneerd om verandering te managen. Of we nu verhuizen van twee locaties naar één in het VK, een distributiecentrum introduceren in continentaal Europa na de overname van een bedrijf door Draper Tools in Nederland, of beide, de functionaliteit van het WMS kan eenvoudig worden gerepliceerd of aangepast om meerdere bewerkingen te ondersteunen.
Automatisering staat centraal in al onze systemen en geeft onze WMS-gebruikers meer controle over hun activiteiten, met meetbare resultaten", voegt Andy O'Donnell, algemeen directeur van Red Ledge, toe.
Red Ledge meerderheidsaandeelhouder BÖWE SYSTEC GmbH maakt deel uit van de Possehl Group, die een omzet genereerd van ongeveer 3,8 miljard euro en ongeveer 13.300 mensen in dienst heeft.
 
 Onderwerp: WMS   Bedrijven: BOWE Group 
Lees Ook
X