Lees Ook

Grolleman Coldstore

Logistieke uitdagingen in vrieskou

Grolleman Coldstore
Silobouw coldstore magazijn met 8 automatische magazijnkranen, pallet- en verrijdbare stellingen.
Met faciliteiten voor verpakken, koelen, invriezen en opslaan is Grolleman Coldstores een logistiek dienstverlener voor de voedsel- en genotsmiddelenindustrie. Lalesse Logistic Solutions realiseert een silo-bouw magazijn waardoor de totale opslagcapaciteit toeneemt met ruim 16.000 palletplaatsen.
 

Van kranen tot software

Daar waar voorheen heftrucs werden ingezet zorgen de geautomatiseerde magazijnkranen voor aanzienlijk efficiëntere verplaatsingen. “In 2017 hebben we alle verrijdbare stellingen vervangen door vaste stellingen, met rijbanen voor de magazijnkranen.” vervolgt Kieftenbelt. “Dankzij de nieuwe inrichting maken we beter gebruik van de ruimte en hebben we onze invriescapaciteit met 40% kunnen verhogen.”
 
In 2018 werd het magazijn uitgebreid met een aanbouw met verrijdbare stellingen. Bij het proces van inrichting en uitbreiding van zowel het bestaande als nieuwe magazijn zijn de specialisten van Lalesse Logistic Solutions nauw betrokken. Een onverminderde groei van activiteiten doet de logistieke dienstverlener beslissen om de locatie in Apeldoorn verder uit te breiden met een hoogbouwmagazijn. Daar waar nu nog gebruik gemaakt wordt van externe opslaglocaties, wil Grolleman alle stromen kunnen verwerken en opslaan in de eigen omgeving.

Hoogbouwmagazijn met rechtrijdende kranen

Het silobouw magazijn heeft een hoogte van 27,5 meter en is uitgerust met acht rechtrijdende Lalesse kranen die zorgen voor een hoge omslagsnelheid. Een deel van de stellingen wordt gebruikt voor invriescapaciteit. Producten staan hier maximaal twee dagen op lage pallets tussen vriesmatten, met als doel de producten diepgevroren te krijgen. De diepgevroren producten worden vervolgend klaargemaakt voor transport of verplaatst naar overige stellingen voor opslag. “De oplossing is zo ingericht dat zeer hoge rotatie mogelijk is”, zegt Kieftenbelt. “Hiermee kunnen we naadloos aansluiten bij de wensen van onze klanten.”
 
Het magazijn werd in 2019 opgeleverd door Lalesse Logistic Solutions.
 Onderwerp: Warehouse Equipment   Bedrijven: Lalesse Logistic Solutions 
Lees Ook
X