Lees Ook

Pooling

4 redenen om te kiezen voor palletpooling

Pooling
De voorbije jaren waren op z’n minst turbulent, in alle sectoren. Het is duidelijk dat een robuuste en flexibele organisatie cruciaal is om toekomstige uitdagingen aan te kunnen. Daarbij komt ook de druk van regeringen en de shoppers zelf om de impact op het milieu sterk te verlagen. Een efficiënte en duurzame supply chain is onontbeerlijk. Nog steeds is het beter om pallets te huren of te poolen in plaats van te kopen en te ruilen. Vier belangrijke redenen: 

Wat is palletpooling?

Pooling is een deelmodel (share & reuse) gebaseerd op de principes van de circulaire economie, waarbij pallets worden gedeeld en hergebruikt binnen een netwerk van producenten, retailers en andere ontvangende locaties, transporteurs en servicecenters. Wanneer je deel wordt van een poolingnetwerk koop of ruil je geen pallets, maar huur je die en geef je het volledige palletmanagement uit handen. Pallets zijn geen product meer, maar worden aangeboden als ‘Pallets as a service’.

De 4 grootste voordelen van palletpooling


1. Geen verborgen kosten

Palletruil van witte pallets houdt veel verborgen kosten en risico’s in. Je moet onder andere pallets aankopen, ruilen en zelf herstellen of weggooien en de administratie met ruilbonnen is ingewikkeld en tijdrovend. Ook de kosten voor retourtransporten om lege pallets te recuperen kunnen hoog oplopen.

Als je de typische blauwe pallets huurt bij CHEP betaal je enkel voor degene die je gebruikt. Geen retourtransporten, geen investeringen in palletstocks meer en geen administratieve last. De kosten zijn transparant en afgestemd op je bedrijfsspecifieke noden. En dat voor alle soorten pallets en containers voor elke fase in de supply chain. Zo maak je financiële ruimte vrij voor je core business.

2. Ongeëvenaard netwerk & schaalgrootte

Het circulaire systeem kan alleen maar werken bij een groot en sterk netwerk, waarbij de spelers gebruikte pallets laten ophalen of terugsturen. Hoe sneller gebruikte pallets terugkomen, hoe efficiënter de internationale distributie.
Doordat CHEP al meer dan 70 jaar actief is in globale supply chains, kun je als klant terugvallen op het grootste poolingnetwerk ter wereld. Dankzij de data van goederenstromen van onze klanten, hebben we een unieke positie en inzichten die samenwerking mogelijk maken.

3. Pallets van consistente kwaliteit

Bij het ruilen van pallets is de kans groot dat de kwaliteit van pallets niet dezelfde is. Dat houdt risico’s in voor je supply chain: meer kans op product- en verpakkingschade, weigering van leveringen, meer reparaties en vervangingen en striktere sortering.

Gebruikte CHEP-pallets worden door ons opgehaald en naar een CHEP-servicecenter gestuurd. Daar worden ze nagekeken op kwaliteit en op het voldoen aan de industrienormen. Indien niet, worden ze hersteld voordat ze opnieuw worden ingezet. Zo ben jij zeker van blauwe pallets van standaardafmetingen, consistente kwaliteit, die ook geschikt zijn voor geautomatiseerde processen.

4. Duurzaamheid

Omdat pallets gedeeld en hergebruikt worden, is hun levensduur langer dan white wood. Daarbij worden er minder hout en andere natuurlijke grondstoffen gebruikt, bespaar je op CO2 – zowel voor de vervaardiging en reparatie van pallets, als voor de retourtransporten – en reduceer je actief afvalproductie.
Als pionier van de circulaire economie helpen we bedrijven in de Benelux al meer dan 40 jaar om de switch te maken naar de meest efficiënte en duurzame supplychainoplossingen. Onze blauwe pallets gaan gemiddeld 10 keer langer mee dan witte alternatieven en volgens een onafhankelijke levenscyclusanalyse volgens ISO-14044-methodologie naar milieueffecten, scoorden we het beste in alle categorieën ten opzichte van andere alternatieven op de markt.
Naast het delen van pallets en containers, delen we ook kennis en ervaring om samen met onze klanten innovatieve oplossingen te bedenken voor huidige en toekomstige uitdagingen. We zetten erg sterk in op ketensamenwerkingen, meer bepaald transportsamenwerkingen. Wij zijn daarvoor uniek gepositioneerd en hebben dankzij ons netwerk het grootste overzicht op goederenstromen van onze klanten. Daardoor kunnen we snel kansen voor samenwerkingen identificeren.


Benieuwd hoe palletpooling je kan helpen bij een flexibele, efficiënte en duurzame supply chain? Vertel ons wat jouw grootste uitdaging is, wij helpen je die graag aan te gaan via e-mail sales.bnl@chep.com of via het gratis nummer 0800 39 152.
 Onderwerp: Warehouse Equipment   Bedrijven: Chep Benelux 
Lees Ook
X