Lees Ook

Wavin

Nederlandse producent verhoogt zijn efficiëntie nog verder met behulp van de totaaloplossing voor magazijnen van Zebra Technologies

Wavin
Wavin werd in 1955 opgericht en is een Nederlandse producent van kunststof leidingsystemen voor met name drainage- en watervoorzieningsdoeleinden. Wavin levert met hun kunststof leidingsystemen en producten voor kraanwater, vloerverwarming en -koeling, binnen- en buitenriolering, regenwater, distributie van drinkwater en toepassingen voor gas en datacom wereldwijd innovatieve oplossingen voor bouw en infrastructuur. Het is hun doel om te zorgen voor een veilige en efficiënte watervoorziening, betere sanitaire voorzieningen en hygiëne, klimaatbestendige steden en betere bouwprestaties. Wavin maakt deel uit van Orbia, een gemeenschap van bedrijven met een gezamenlijk doel: Het leven in de hele wereld vooruithelpen (“To advance life around the world”). Wavin heeft ruim 11.500 mensen verdeeld over meer dan 40 landen in dienst.

Uitdaging

Wavin gebruikt op verschillende locaties door Europa meerdere soorten hardware van Zebra Technologies en kent en heeft vertrouwen in het merk. Voor dit specifieke project was Wavin op zoek naar een vervanging voor hun verouderde scanners (zoals de MC9000 van Zebra) die ze al meer dan tien jaar op hun locatie in Hardenberg gebruiken. De apparaten liepen tegen het einde van hun levensduur, de beeldschermen waren klein (de tekst van de Wavelink Telnet-emulator was moeilijk te lezen voor de wat oudere medewerkers) en er waren problemen met gebroken snoeren op de vorige ringscanners. De zoektocht naar de nieuwste draadloze, RF-scanners begon bij Logistica (een jaarlijkse vakbeurs) in Utrecht. Ze wilden gebruik gaan maken van hoogwaardige 2D-scanners met grote touchscreens, inclusief de optie voor het aansluiten van een bestaand toetsenbord, en van bluetooth-ringscanners. Na een gedegen marktonderzoek en het testen van meerdere apparaten, waaronder tablets van andere leveranciers, had het Wavin-team vrijwel direct de voorkeur voor de robuuste apparaten van Zebra. Deze werden geleverd door Actemium, al ruim 13 jaar een partner van Wavin en een langdurige Zebra Gold-partner. Actemium levert turnkey oplossingen aan bedrijven over de hele wereld. Ze werken aan veilige en duurzame oplossingen en diensten die de gehele industriële levenscyclus beslaan

Oplossing

Na de inzet van de Zebra TC52 touch-computers en de RS507 draadloze ringscanners, heeft Wavin hun medewerkers nu uitgerust met MC9300 ultra-robuuste draagbare touch-computers en VC8300 voertuig-computers van Zebra als aanvulling op het toch al uitgebreide assortiment aan Zebra-producten. Actemium heeft, voordat ze een handleiding gaven aan Wavin om de apparaten zelf te configureren (een verzoek van Wavin), een aantal van de MC9300 en VC8300 vooraf geconfigureerd met SOTI® MobiControl. Daarnaast heeft Actemium voor Wavin een gepersonaliseerd beveiligingsprofiel gecreëerd in SOTI® MobiControl, zodat de medewerkers alleen de werkgerelateerde apps die op het scherm staan kunnen openen. Ondertussen gebruikt Wavin SOTI® MobiControl om de Zebra-apparaten centraal te kunnen beheren en te kunnen updaten. Tijdens een upgrade van Wavelink Telnet naar Wavelink Invanti Velocity was het voor Wavin van groot belang om regelmatig updates uit te kunnen voeren, wat nu door de migratie naar Android mogelijk was. Dit hield in dat er werd overgestapt van platte, groene schermtekst die slechts 60 procent van het scherm vulde naar een full screen, digitale, intuïtieve interface met touchscreen en flexibele lettergroottes. Wavin maakt ook gebruik van de snelle en eenvoudige tool StageNow van Zebra. Hiermee kunnen ze bijvoorbeeld SOTI® MobiControl, wifi- of picklijstinstellingen en LifeGuard™ voor Android™ (voor doorlopende OS-beveiligingsupdates en ondersteuning) configureren. De magazijnmedewerkers gebruiken de Zebra-apparaten, aangezien deze zijn uitgerust met WLAN, zowel binnen als buiten op het terrein. De Velocity-apps zijn gekoppeld aan ongeveer 100 taakspecifieke schermen in het SAP-magazijnbeheersysteem van Wavin. De magazijnmedewerkers gebruiken voor het handsfree picken van kleinere artikelen in het winkelgedeelte de Zebra TC52 met armbevestiging en de bluetooth-ringscanners. Deze artikelen worden gepickt in dozen die klaarstaan op de pickkar en overgezet op gemengde pallets die vervolgens naar de verzamelplaats worden gebracht waar de medewerkers de Zebra MC9300 gebruiken om de dozen te sorteren en over te zetten naar de juiste klantpallet. Heftruckchauffeurs gebruiken de VC8300 om het picken van de 15 rijen met gestapelde bulkpallets te beheren en bij het overhevelen van de pallets op de vrachtwagen die klaarstaat.

Resultaat

Het gebruik van de nieuwste Android Zebra-technologie heeft voor Wavin al meerdere voordelen opgeleverd. De teams kunnen nu veel efficiënter werken, omdat de apparaten tegen een stootje kunnen, een uitstekende accuduur hebben en overal op het uitgestrekte terrein van Wavin een sterke wifi-ontvangst hebben, zelfs helemaal ergens achteraf. De optimale verwerkingssnelheden en de innovatieve scantechnologie met een vergroot scanbereik betekent dat de teams meer en sneller orders kunnen picken. Daarnaast zijn de apparaten van Zebra ontworpen met de gebruiker in het achterhoofd, wat heeft geleid tot een optimale gewichtsverdeling en een camera die naar voren is gericht, zodat de barcodes vanuit verschillende hoeken kunnen worden gescand. Bovendien wilden de medewerkers kunnen blijven werken met echte toetsenborden en hadden ze de behoefte aan grotere schermen. Met de overstap naar Android en Velocity en de gebruikersvriendelijke, intuïtieve apps is de leesbaarheid van de tekst verbeterd, omdat dit nu over het hele scherm wordt verdeeld. Ondertussen profiteert het IT-team van Wavin van de tijdsbesparing, een maximale uptime en het gemak van het centraal configureren, beheren en beveiligen van de apparaten.Wavin staat niet stil en wil dat het magazijn in Hardenberg ook in de toekomst optimaal functioneert. Ze zullen blijven innoveren en blijven daarom samenwerken met Zebra Technologies en Actemium voor het kunnen gebruiken van de nieuwste technologieën, zoals bijvoorbeeld de nieuwe robuuste HD4000 Head-Mounted Display en slimme opslagsystemen. Andere Europese vestigingen van Wavin zijn vanwege het grote succes van dit project ook aan het overwegen om te gaan werken met nog meer Zebra Android-technologie.
Lees Ook
X