Lees Ook

Nederlands transportbedrijf en logistiek dienstverlener maakt voor een verhoogde productiviteit gebruik van het beste android-warehouse-managementsysteem

Case De Vries

Nederlands transportbedrijf en logistiek dienstverlener maakt voor een verhoogde productiviteit gebruik van het beste android-warehouse-managementsysteem
Het Nederlandse Internationaal Transportbedrijf De Vries & Zn, ook wel bekend als De Vries Transport Hallum, is een innovatief en groeiend familiebedrijf. Het bedrijf dat in 1925 is opgericht, is gevestigd in Hallum, een plaats ten noord-oosten van Amsterdam. Ze beschikken over twee warehouses: een in Hallum en een in Veghel, Noord-Brabant. Iedere week opnieuw worden tussen de 7.000 en 8.000 volle pallets afgehandeld en picken verschillende teams tussen de 15.000 en 20.000 goederen die geladen of gecrossdockt worden met bijna 600 vrachtwagens. De Vries is gespecialiseerd in het vervoer van deeg- en zoetwaren en verpakkingsmaterialen. Daarnaast bieden ze voor hun klanten een totaaloplossing voor de op- en overslag en het voorraadbeheer van drooggoederen.

Uitdaging

De Vries gebruikte voorheen een voorraadmodule in het eigen Transportmanagementsysteem (TMS). Dit systeem, hoewel de voorraad wel kon worden geregistreerd, bood gezien de eisen en wensen onvoldoende functionaliteit en flexibiliteit. Helemaal in het licht van de groei van het onderdeel warehousing dat het bedrijf momenteel doormaakt. Daarom zijn ze voor de implementatie van CORAX, een intelligent, op Android gebaseerd WMS, een samenwerking aangegaan met Davanti Warehousing, ISV-partner van Zebra Technologies. CORAX kan draaien op ieder gewenst Android-apparaat. En toch heeft Davanti, een dochteronderneming van NewCold (logistiek dienstverlener in de cold chain), de Zebra MC33 draagbare computers aangedragen als voorkeursapparaat. Na een testperiode, waarin ook het apparaat van een concurrent werd getest, was De Vries het meest tevreden met het door Davanti aanbevolen apparaat. Ze vonden de MC33 erg gebruiksvriendelijk, lichter en betrouwbaarder – en ze werken in elke warehouseomgeving, zelfs gekoelde. De Vries was al bekend met en had vertrouwen in Zebra, omdat ze in hun warehouses al jarenlang gebruikmaken van labelprinters van Zebra. Mobile Creations, wederverkoper van Zebra en langdurig partner van De Vries, heeft zich naast de levering van de MC33 ook ontfermd over een compleet servicecontract, zodat eventueel beschadigde apparaten snel kunnen worden gerepareerd of vervangen.

Oplossing

De Vries maakt momenteel voor het beheren van de kernprocessen in de twee warehouses (van de volledige afhandeling van palletpicking en gedetailleerde picking tot cross-docking, goederen- en voorraadcontrole) dagelijks gebruik van CORAX op de MC33 van Zebra. De komende maanden wordt CORAX ook geconnecteerd aan hun TMS- en ERP-systemen, zodat de informatie probleemloos door de organisatie stroomt. Sterker nog, hoewel CORAX een standaardapplicatie is, heeft De Vries zelf de parameters bepaald, zodat die voldoen aan hun huidige eisenpakket. Met de regelmatige updates en releases die door Davanti worden geïmplementeerd is De Vries verzekerd van de meest recente en innovatieve versie. CORAX is gebouwd in Microsoft Azure, is cloud-based en kan daarom overal vandaan worden benaderd – iets wat erg belangrijk is in deze tijd van flexibel werken. Bovendien is de oplossing, als SaaS, binnen een paar weken geïmplementeerd en is die compleet schaalbaar, zowel front- als backend, zodat De Vries ook tijdens de piekuren hun kwaliteit kan blijven garanderen. De oplossing is qua kostenstructuur ingericht als een (maand)abonnement en draagt daarmee bij aan een overzichtelijke budgettering en een realtime ROI, waarbij Mobile Creations snel actie onderneemt als er reparaties nodig zijn – en dat zijn er maar heel weinig.De Customer Portal van CORAX zorgt ervoor dat klanten van De Vries realtime en direct toegang kunnen krijgen tot (hun eigen) voorraadniveaus en orderstatussen, waardoor ze de efficiëntie van hun supplychain en klantenservice kunnen maximaliseren. De Vries heeft voor andere processen, zoals dockplanning, beheer van uitgaande goederen en schadebeoordeling, ook zijn oog laten vallen op CORAX en wil het systeem in de nabije toekomst voor die onderdelen gaan implementeren – uiteraard zullen ze hiervoor ook de MC33 van Zebra in gaan zetten.

Resultaat

Alex van der Horst zet de voordelen van de CORAX/Zebra-oplossing op een rij: ‘Omdat CORAX een SaaS-based WMS is, profiteren we optimaal van continue ondersteuning en innovaties, terwijl wij ons alleen maar met onze core business bezig hoeven te houden. Het systeem is in feite een integraal onderdeel van de operationele efficiency van ons warehouses geworden. Het is veel makkelijker geworden om te scannen items op te zoeken in het systeem, omdat zowel de software en verwerkingstijden als de connectiviteit van de apparaten van Zebra uitstekend zijn. De scansnelheid is ontzettend veel beter geworden en we hebben het aantal incomplete, foutieve en mislukte scans drastisch naar beneden weten te brengen, waardoor de nauwkeurigheid en productiviteit evenredig zijn gegroeid. Onze teams zijn ook erg tevreden over de apparaten. Ze benoemen hierbij vooral het robuuste ontwerp en de bijzonder lange accuduur (de apparaten worden soms tot wel 20 uur per dag gebruikt).’ Cor van Ooststroom, accountmanager bij Davanti Warehousing, legt uit waarom hij zijn klanten de apparaten van Zebra aanbeveelt: ‘CORAX draait op alle Android-apparaten, maar wij staan volledig achter de producten van Zebra omdat we weten dat ze kwaliteit leveren, betrouwbaar zijn, en dat hun apparaten speciaal zijn ontworpen voor gebruik in warehouseomgevingen. Ze werken overal, altijd, en onder alle omstandigheden. Wij kunnen CORAX zelf doorontwikkelen, zodat het voldoet aan de wensen van De Vries. We hebben bijvoorbeeld modules toegevoegd om douane- en accijnsaangiften te verwerken, ondersteuning te kunnen bieden aan volledig geautomatiseerde warehouses of om een interface met webapplicaties van derden te kunnen realiseren. CORAX kan en is veel meer dan een standaard WMS.’ En daarmee, terwijl De Vries steeds verder groeit en zijn activiteiten uitbreidt, zal ook het gebruik van CORAX/Zebra naar de toekomst toe blijven groeien en zich steeds verder blijven ontwikkelen.
Lees Ook
X