Lees Ook

Hoe je tijdens de lockdown gemakkelijk je eigen bedrijf opstart

De coronacrisis raakt iedereen en veel activiteiten die je normaal gesproken graag doet, gebeuren nu even niet meer. Desondanks biedt de lockdown ook kansen aan mensen die altijd al de ambitie hadden om een eigen bedrijf te starten. Ondanks dat de lockdown veel zaken moeilijker kan maken, is het opstarten van een eigen bedrijf relatief gemakkelijk. In dit artikel komen een aantal zaken aan bod die aan de basis staan van de start van je eigen onderneming.

Waar moet je beginnen?

Bij het starten van een eigen onderneming komt er veel kijken. Als belangrijkste stap moet je bijvoorbeeld bedenken wat je met je eigen bedrijf wilt doen en bereiken. Wil je producten maken en verkopen of verleen je diensten aan andere personen of organisaties? Het is voor jezelf handig om een stappenplan te maken met alles wat je van tevoren wilt regelen en moet vastleggen voor je daadwerkelijk begint met je eigen bedrijf. Een belangrijke stap voor beginnende ondernemers is het inschrijven van je bedrijf bij de Kamer van Koophandel. Dit is het Handelsregister waar alle bedrijven ingeschreven staan als basisregistratie. Pas als je geregistreerd bent in het Handelsregister bij de Kamer van Koophandel, ben je echt begonnen met ondernemen.

Wat het makkelijk maakt om tijdens de lockdown te beginnen met je eigen bedrijf is het feit dat consumenten veel meer online actief zijn omdat ze moeilijk de fysieke winkels kunnen bezoeken. Dit biedt veel kansen aan startende ondernemers om vanaf het begin veel klanten aan te trekken en snel te groeien. Om als bedrijf online actief te zijn is het verstandig om een webdesignbureau in te huren zodat je een goed verzorgde website hebt waar klanten bekend kunnen worden met jouw bedrijf en eventuele producten en diensten. Een webdesignbureau kan alles verzorgen op het gebied van een website en alles wat daarbij komt kijken, zodat jij je volledig kan focussen op je eigen bedrijf.

Netwerken en samenwerken

Als startende ondernemer kan het lastig zijn om je bedrijf echt van de grond te laten komen en snel te laten groeien. Netwerken en samenwerken kunnen van grote waarde zijn voor een onderneming, of het nu een grote organisatie is of een bedrijf wat nog in de kinderschoenen staat. In contact komen met andere organisaties en potentiële klanten kan in het begin lastig zijn. Daarom is het slim om je als starter aan te melden bij Trustlocal.be om gebruik te maken van het grote netwerk aan organisaties en klanten. Via dit platform worden lokale bedrijven in contact gebracht met nieuwe klanten. Op deze website kunnen potentiële klanten verschillende bedrijven en dienstverleners opzoeken en met elkaar vergelijken. Trustlocal.be zorgt er op een aantal effectieve manieren voor dat je meer gekwalificeerde aanvragen in ontvangst neemt. Ideaal als beginnende zelfstandige ondernemer tijdens de lockdown.
Lees Ook
X