Lees Ook

Herinrichting magazijn: interessant moment om te investeren in nieuwe verlichting

Herinrichting magazijn: interessant moment om te investeren in nieuwe verlichting
Als de inrichting van het magazijn verandert, is het van belang om de verlichting eveneens aan te passen. Alleen als alle stellingen, gangpaden en hoeken goed verlicht zijn, kan er immers veilig en efficiënt worden gewerkt in het magazijn.
Na een herinrichting van het magazijn kan het interessant zijn om te investeren in nieuwe verlichting. Dat is vooral het geval als gebruik wordt gemaakt van verouderde verlichtingstechnieken. Op deze manier kan een algehele verbetering van het magazijn worden gerealiseerd en daarmee de effectiviteit en efficiëntie van het werkproces worden verbeterd.

Waarom investeren in nieuwe verlichting?

Vaak betekenen verbeteringen aan stellingen dat de bestaande verlichting niet meer efficiënt werkt. Wanneer gangpaden worden verplaatst of de hoogte van de stellingen wordt veranderd, is het noodzakelijk om opnieuw te kijken naar het verlichtingsplan.
Hoewel de mogelijkheid bestaat om verlichting te verplaatsen, gaat het vaak om verouderde halogeen- of TL-lampen. De vraag is of deze nog voldoen aan de NEN-normen voor verlichting in de industrie. De helderheid – meestal uitgedrukt in lux - en de efficiëntie van de verlichting kan worden verbeterd door over te schakelen op LED. Hiermee kan tevens worden tegemoetgekomen aan milieudoelstellingen en het zetten van stappen in het streven naar kostenreductie.
Nieuwe energiezuinige verlichting in de vorm van betaalbare ledverlichting kan bovendien een aanzienlijke besparing opleveren. Met behulp van de nieuwste LED-technologie kunnen de energiekosten in het magazijn namelijk met 85 procent verminderen.

Overweeg de aanschaf van nieuwe sensoren

Om de efficiëntie van het magazijn te verbeteren kan het interessant zijn om naast nieuwe verlichting ook nieuwe sensoren aan te schaffen. Veel bedrijven hebben te maken met verlichting die blijft branden of die niet aangaat wanneer dat nodig is. Dit kan te maken hebben met het type sensor dat wordt gebruikt.
Een PIR-sensor werkt bijvoorbeeld met een smalle bundel, wat betekent dat deze apparaten een beweging niet altijd meteen opmerken. Ze hebben ook beperkte timers en blijven vaak langere tijd aan voordat ze uitschakelen.
Sensoren op basis van microgolven hebben een 360 graden sensor, die bewegingen tot op een aantal meters afstand oppikken. Ze kunnen zo worden ingesteld dat ze uitschakelen zodra de ruimte is verlaten.
De extra kosten die een investering in nieuwe sensoren met zich meebrengt kan vaak in relatief korte tijd worden terugverdiend. Dit maakt het aanschaffen van nieuwe, efficiënte sensoren over het algemeen een interessante investering in combinatie met het aanschaffen van LED-verlichting.

https://www.lampdirect.be/nl/led-lampen
 
 Onderwerp: Warehouse Equipment 
Lees Ook
X