Lees Ook

Auto-ID-oplossingen op maat van klanten

H.Essers vindt veelzijdige auto-ID partner in Dalosy

Auto-ID-oplossingen op maat van klanten
Voor logistiek dienstverlener H.Essers is het essentieel om specifieke eisen van klanten te kunnen beantwoorden. Dat geldt zeker ook op het vlak van scanning en printing. Huisleverancier Dalosy moet dan ook steeds snel met de meest geschikte toestellen voor de dag komen. In de loop van de jaren is de auto-ID expert uitgegroeid tot een betrouwbare partner die H.Essers toelaat vlot op uiteenlopende wensen in te spelen.
 
Het was Henri Essers die het bedrijf in 1928 oprichtte. Intussen is H.Essers uitgegroeid tot een toonaangevende logistiek dienstverlener binnen Europa. Het bedrijf is gespecialiseerd in de goederenbehandeling in sectoren als chemie, farmaceutica, infrastructuur en onderdelen. Bij H.Essers werken vandaag bijna 7.000 mensen, verdeeld over 85 vestigingen in negentien landen.

De autonome groei en een aantal strategische overnames deden H.Essers de voorbije jaren flink groeien. In 2020 werd een omzet van maar liefst 797 miljoen euro geboekt. Vandaag beschikt het bedrijf over 1,3 miljoen vierkante meter magazijnruimte, 1.440 trekkers, 3.816 trailers, 480 safeboxes en 1.800 ISO Tanks. Van die vloot is 41 procent multimodaal inzetbaar. De komende jaren wil H.Essers het marktaandeel in Europa verder uitbreiden. Daarnaast wordt verder ingezet op de verdere uitbouw van de intermodale transportmodi en het multimodale netwerk.

Hét adres voor deskundige feedback

H.Essers werkt al jaren naar volle tevredenheid samen met Dalosy. In veruit de meeste magazijnen van de logistiek dienstverlener vinden we apparatuur terug die door Dalosy werd geleverd. Op alle sites samen zijn er een duizendtal barcodescanners – waarvan een honderdtal terminals op heftrucks – en zo’n 650 labelprinters operationeel. Vaste waardes in de magazijnen zijn de robuuste MC3300-handscanner van Zebra Technologies en de labelprinters van Toshiba.

Door de jarenlange samenwerking kent Dalosy H.Essers door en door. We kunnen gerust stellen dat Dalosy voor het bedrijf vandaag een one-stop-shop op het vlak van auto-ID is. De logistiek dienstverlener klopt bij Dalosy aan als er nieuwe scanners of labelprinters nodig zijn of wanneer een klant wil dat H.Essers specifieke apparatuur gebruikt waar het zelf onvoldoende kennis over in huis heeft.

Bedrijven vragen trouwens steeds vaker om hun standaarden te volgen. Zo wordt er steeds meer rechtstreeks via VPN vanuit het systeem van de klant geprint. “Bij Dalosy weten we dat we aan het juiste adres zijn voor betrouwbare informatie. Ook krijgen we altijd mee hoe we de apparatuur het best in onze omgeving implementeren”, weet Patrick Tielens, Team Leader Service Desk. “Of we worden uitgenodigd om bij andere bedrijven te gaan kijken hoe die apparatuur precies werkt. We weten intussen dat we van Dalosy steeds direct respons krijgen, zodat we snel naar de klant kunnen terugkoppelen. Als we een nieuwe klant hebben, moeten de nodige toestellen zo snel mogelijk volgen. In onze business kun je geen twee weken op een offerte wachten. Als onze business analisten bijvoorbeeld op een beurs interessante toestellen hebben gezien, dan vragen we Dalosy ook of die iets voor ons kunnen betekenen. Zo weten we zeker dat we nooit een kat in een zak kopen.”

​Realisaties in de praktijk

Als H.Essers specifieke vragen heeft, komt Dalosy langs om de nodige analyses uit te voeren. Daarop wordt dan de meest geschikte oplossing naar voren geschoven. Patrick Tielens illustreert het met een aantal voorbeelden. Zo wilde het bedrijf een paar jaar geleden zijn scanners overzetten van Windows naar Android.
P. Tielens: “Een aantal magazijnen wilden een Android-app gaan gebruiken. Aangezien we in onze magazijnen streven naar zoveel mogelijk standaardisatie, hebben we toen beslist gaandeweg volledig om te schakelen. Uiteraard moest ook onze AS/400-toepassing op de scanners blijven draaien. Die transitie bleek niet evident. Samen met een aantal interne mensen heeft Dalosy voor een succesvolle overstap gezorgd. Intussen werkt al zeventig procent van de apparatuur op Android.”

Een andere uitdaging was toen H.Essers voor een bekende sigarettenfabrikant speciale dotcodes moest kunnen scannen. In het kader van de Europese wetgeving moesten die geregistreerde codes ook geconnecteerd worden met het systeem van de overheid. Ook daar hielp Dalosy een geknipte oplossing uit te werken.

Verder zorgde Dalosy voor een aantal scanners met 3G en dus een SIM-kaart aan boord. Die toestellen worden met name voor buitenopslag gebruikt.

Toen H.Essers de scanners centraal wilde gaan beheren over de verschillende magazijnen heen, schoof Dalosy SOTI MobiControl naar voren. Sinds Dalosy die oplossing om scanners online te beheren heeft opgezet, kan H.Essers bijvoorbeeld vlot veranderingen vanop afstand doen. Dat is een enorme winst tegenover vroeger, toen scanners voor de minste aanpassing bij de technische dienst moesten worden binnengebracht.

Ook op het vlak van printing verleent Dalosy steeds het nodige advies. Zo wilde een klant speciale labels voor gevarengoed. Normaal gezien gebruikt H.Essers labelprinters die zwart op wit printen, maar die specifieke labels moesten in kleur. Om te weten welke labelprinters het meest geschikt zijn voor die toepassing, vroeg H.Essers raad aan Dalosy. En toen H.Essers op een bepaald moment mobiele printers aan een schouderband wilde bevestigen, lichtte Dalosy ook de voor- en nadelen van de verschillende opties toe.

​Vaste waarde in de verdere groei

Ook voor de ondersteuning bij de verdere groei zweert H.Essers bij Dalosy. “We willen zelf ook nog meer one-stop-shop logistieke oplossingen gaan bieden om klanten te helpen hun totale toeleveringsketen te ondersteunen. Daarom willen we ook sterk investeren in systeem- en procesintegratie en ‘engineered custom made solutions’. In dat kader is het een geruststelling dat we voor het auto-ID-luik op de expertise van Dalosy kunnen rekenen, welke specifieke eisen van klanten er ook bijkomen”, besluit Patrick Tielens. “Bovendien voert Dalosy ook veel verschillende merken, waardoor er altijd wel een oplossing tussen zit die aan de noden voldoet.”
 Onderwerp: Automatische Identificatie Warehouse Management   Bedrijven: Dalosy 
Lees Ook
X