Lees Ook

Maak plaats voor de Chief Robotics Officer

Gartner spot nieuwe rol in supply chain organisaties

Maak plaats voor de Chief Robotics Officer
De komende tien jaar zal omzeggens elk bedrijf minstens één robot in huis hebben die er taken op zich neemt. Vele zullen er wellicht zelfs een pak meer hebben. Dat zorgt voor een fundamentele verandering in de manier waarop we operaties moeten managen. Dwight Klappich, vice president analyst bij Gartner, merkt op dat toonaangevende supply chain organisaties nu al een ‘chief robotics officer’ inschakelen om hun robots en automatisering op een strategische manier te managen. Hij is er ook van overtuigd dat dit de weg is die bedrijven met substantiële robotisering in huis moeten inslaan.

Eind vorig jaar vroeg Gartner aan 517 supply chain professionals of ze van plan waren cyberfysieke automatisering in hun magazijn en/of productieoperaties in te voeren of dat al gedaan hadden. Daarop antwoordde maar liefst 96 procent affirmatief.
Dwight Klappich: “Dat cijfer overtrof zelfs onze meest positieve verwachtingen. Het geeft in elk geval zeer duidelijk de richting aan waarin we evolueren. Wat betreft de markt van de ‘autonomous mobile robots’ (AMR’s) wordt bijvoorbeeld verwacht dat die zal groeien van 2,4 miljard dollar in 2020 naar maar liefst 8,3 miljard dollar tegen 2027. We geloven dan ook dat tegen 2030 niet minder dan drie kwart van de indoor material handling via mobiele robots zal gebeuren.”
 Onderwerp: Supply Chain Management 
Lees Ook
X