Lees Ook

Schneider Expeditie BV

Schneider Expeditie BV

Kennismaken met Schneider

De Schneider Group is een bedrijf met historie. Het is een middelgroot internationaal transportbedrijf dat werd opgericht in 1865 en het hoofdkantoor heeft in Basel, Zwitserland. Het bedrijf heeft 620 mensen in dienst op 34 locaties in Zwitserland, Europa, Azië en de VS. Samen met hun wereldwijde netwerk van partners verzorgen ze weg-, lucht- en zeevrachtvervoer. Ook bieden ze een uitgebreid scala aan aanvullende diensten, waaronder douane-inklaring, logistiek, speciaal transport en op maat gemaakte industrieoplossingen.

In Nederland biedt Schneider Expeditie BV naast transportdiensten ook warehousing aan. Het bedrijf heeft vestigingen in Asten, Aalsmeer en Andijk. Omdat Schneider de behoeften van haar klanten volgt, is in Andijk een magazijn betrokken om warehousingdiensten te kunnen bieden. Voor deze locatie zocht Schneider een Warehouse Management Systeem.

Warehousing

Momenteel heeft Schneider vooral coatings in opslag; dit zijn coatings voor o.a. fotopapier en de kleurvastheid van verpakkingen. Deze goederen worden opgeslagen op vloerlocaties, en binnenkort op racking, en gegroepeerd op basis van batchnummers. Er wordt onderscheid gemaakt tussen 2 verschillende vormen van ontvangst:

– Make to Order: producten die via Crossdocking verder vervoerd worden
– Make to Stock: producten die direct de opslag ingaan

De warehousing activiteiten zijn een groeimodel voor Schneider in Nederland. Nu ze met een WMS werkt, kan de uitbreiding met nieuwe klanten eenvoudig gefaciliteerd worden. In CORAX kan elke klant inzicht krijgen in zijn eigen voorraad bij de logistiek dienstverlener.
“Als key user van Schneider kan ik ook gebruikers van klanten toevoegen aan CORAX. Ik heb dus gebruikers binnen ons eigen magazijn, maar ook mijn klanten kunnen meekijken. Een klant-gebruiker kan in CORAX real-time haar voorraad beheren en tevens op de voet volgen welke acties er in het magazijn worden uitgevoerd. Zo kunnen de klanten bijvoorbeeld zien of hun inkoop al is geleverd en de statussen van hun klantorders volgen. Dat scheelt ons eigen team veel tijd in communicatie.”

Romy van Gulick,
Key user Schneider Expeditie
 Onderwerp: Warehouse Management Systems   Bedrijven: Davanti Warehousing 
Lees Ook
X