Lees Ook

Modula liften van Vanas bieden ideale oplossing voor Batenburg

Nieuw State of the art magazijn

Modula liften van Vanas bieden ideale oplossing voor Batenburg
Batenburg Bevestigingstechniek bouwde in 1997 een state of the art magazijn. De laatste jaren vertoonde hun magazijnsysteem voor kleine verpakkingen echter gebreken. Daarom ging Batenburg Bevestigingstechniek op zoek naar een nieuw systeem waarmee ze hun efficiëntie zouden verhogen. Een totaaloplossing van Vanas bleek de ideale oplossing te zijn.
Kleine verpakkingen werden vroeger opgeslagen in een stellingenmagazijn waar gepickt werd met behulp van een man-up magazijntruck. De stellingen waren 60 meter diep en 12 meter hoog. Hierdoor was de picker soms enkele minuten onderweg naar een bepaalde locatie. Tijdens die wachttijd, zat de picker vast in de truck en kon hij niets anders doen.
De Modula liften van Vanas bleken al snel de ideale oplossing. Dit omdat de Modula lift een unieke dubbele externe afleg heeft. Dit zorgt er niet alleen voor dat goederen op ergonomische hoogte gepresenteerd worden, maar het order picking proces kan ook vlot verlopen. De laden met goederen staan binnen enkele seconden bij de magazijnmedewerker. Hij hoeft geen lange wandelafstand af te leggen en hoeft niet lang te wachten.

In plaats van een magazijn met 3 gangpaden, zijn er nu twee pickingzones, één met 4 liften en één met 3 liften. De zones worden verbonden met een rollenbaansysteem van Vanas. Inbound goederen komen binnen, worden gescand en in bakken gelegd. De WMS software Gigasoft  bepaalt vervolgens in welke lift het product een plaats krijgt. De rollenbanen brengt de bak dan naar de juiste lift. Ook bakken voor outbound orders gaan over de rollenbanen naar de liften en de verpakkingsafdeling.

“Eenmaal het nieuwe systeem er stond, is onze efficiëntie de lucht in geschoten. De magazijnmedewerker verplaatst zich niet langer in functie van het order, het order komt naar hem toe. Dat is een enorm verschil in efficiëntie.”
- Marco Wieringa, Purchase Manager bij Batenburg Bevestigingstechniek
 Onderwerp: Warehouse Equipment   Bedrijven: Vanas Engineering 
Lees Ook
X