Lees Ook

Vanas zorgt voor efficiënte logistieke systemen bij Safran Services

Modula liften voor verschillende toepassingen

Vanas zorgt voor efficiënte logistieke systemen bij Safran Services
Safran Aircraft Engine Services Brussels specialiseert zich in MRO activiteiten (maintenance, repair and overhaul) voor vliegtuigmotoren. De samenwerking tussen Vanas Engineering en Safran startte al in 2013. Vanas plaatste in totaal 7 Modula liften die elk hun eigen toepassing hebben.
Safran wilde in 2013 hun onderdelen dichter bij de ingenieurs brengen. Dankzij Modula liften waren de onderdelen snel binnen handbereik en konden interventies op motoren sneller uitgevoerd worden.

Vanas plaatste daarna 3 extra liften voor de opslag van verbruiksartikelen. Twee liften werden voorzien van een externe werkopening en worden gebruikt voor de opslag van grote en zware onderdelen.

De vijfde lift was de ideale opslagoplossing voor grote gereedschappen die gebruikt worden bij het onderhoud van de motoren. Om deze gereedschappen veilig op te slagen, werd er een beschermlaag voorzien in de laden.

De liften worden aangestuurd met Gigasoft.Extended. Deze WMS software is gekoppeld aan het ERP systeem van Safran om de picking zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Wanneer er een picking order binnenkomt via het WMS systeem, zullen de Modula liften automatisch de juiste lade presenteren. Op de liften zijn ook camera’s geïnstalleerd die foto’s nemen voor en na elke picking. Zo is er steeds 100% controle over de pickings en de voorraad.
 Onderwerp: Warehouse Equipment   Bedrijven: Vanas Engineering 
Lees Ook
X