Lees Ook

H.Essers investeert in magazijnautomatisatie van Vanas Engineering

Om 14 uur besteld, om 15 uur de deur uit

H.Essers investeert in magazijnautomatisatie van Vanas Engineering
H.Essers staat gekend als wereldwijde transport en logistieke dienstverlener waarbij service, kwaliteit en snelle doorlooptijden voorop staan.  Dit betekent o.m. dat H.Essers allerhande producten  uit de toeleveringsketen  van een bepaald bedrijf opslaat en vervolgens op vraag verzend.  Om de groei van het klantenbestand te kunnen volgen, is H.Essers regelmatig aan uitbreiding toe.
In deze case gaat het om onderdelen (spare parts) die voor hun klant Agfa Gevaert in lead time moeten geleverd worden. Die snelle doorlooptijd is essentieel. Om deze service  te verhogen is er besloten om 1 magazijn in Genk te automatiseren, en dit in samenwerking met Vanas Engineering. Eén van de mogelijke oplossingen  om nog extra plaats te creëren,  was de hoogte van het magazijn volledig benutten. Dit werd gerealiseerd door de integratie van 3  verticale opslagtorens Modula

Concreet zullen 3 Modula Liften de specifieke spare parts stockeren, zowel hele kleine als grote stukken. Het WMS systeem van H. Essers is gekoppeld met de software Gigasoft van Vanas Engineering om zo tot het meest gunstige rendement te komen.

Alexander Stas (Operations Manager, H.Essers): "De meerprijs voor de investering, in vergelijking met andere systemen konden wij terugverdienen na 6 maanden.  Hierdoor was de keuze snel gemaakt.”
 Onderwerp: Warehouse Equipment   Bedrijven: Vanas Engineering 
Lees Ook
X