Lees Ook

Hans Anders digitaliseert warehouse

Multi order batch picking met draagbare scanners en industriële tablets

Hans Anders digitaliseert warehouse

Warehouse optimalisatie

De Hans Anders Retail Group heeft de volgende stap gezet in hun digitale transformatie. De snelst groeiende retailer in de optiekbranche met zo’n 700 filialen van Hans Anders, eyes + more en Direkt Optik wil de processen in haar warehouse verder optimaliseren en digitaliseren.
Eerder al realiseerde we samen met Hans Anders een grote efficiencyslag bij het voorraadbeheer in de winkels, door de inzet van RFID technologie. Door de brillen te voorzien van RFID-labels veranderde het inventariseren van de voorraad van een winkel van een tijdrovende en kostbare klus naar minutenwerk. Dit keer mochten we Hans Anders ondersteunen in het warehouse.
Het warehouse personeel moest nog een relatief groot aantal manuele handelingen verrichten en de scanners waren niet langer ergonomisch verantwoord. Verder wilde Hans Anders graag sneller en efficiënter order picken.
In samenwerking en met advies van CaptureTech is tot een geïntegreerd systeem gekomen, aangestuurd vanuit het ERP en met nieuwe tablets en scanners voor de order picking.

Multi order batch picking

Het gedigitaliseerde proces zorgt voor multi order batch picking; een orderpicker pickt in één route met zijn of haar kar meerdere orders tegelijk voor de verschillende filialen en plaatst de goederen in verschillende bakken. Een grote tijdsbesparing en omdat iedere locatie en bak wordt gescand is er traceerbaarheid en een verlaagde kans op fouten.
Met de Zebra ET51 hebben de orderpickers een robuuste maar lichte tablet die hen op de juiste manier begeleidt door het warehouse, naar de juiste locaties. Doordat CaptureTech de ET51’s hebben verbonden met het SAP ERP systeem kan Hans Anders van daaruit de juiste data weergeven op de tablets.
Het sneller orders picken en foutreducties resulteren niet alleen kostenbesparingen maar ook in verhoogde service aan de 700 winkels.
De ergonomie is verbeterd door de keuze voor ProGlove MARK 2 draagbare handscanners. Deze worden gedragen op de bovenkant van de hand en wegen slechts 40 gram. Ook hier komt de aansturing direct vanuit het SAP ERP systeem, zodat de gebruiker weet hoeveel er gepickt moet worden.

Directe bijdrage aan doelstellingen

Sanne Oosterhoff, Group Operations Director voegt toe: “Digitalisering en integratie van processen helpt ons bij het optimaliseren van logistiek in de gehele keten en het verhogen van het serviceniveau naar onze labels, winkels en klanten. De foutkans in de logistieke processen wordt flink verminderd, terwijl we de zelfstandigheid van onze medewerkers vergroten. We ontlasten hen van onnodige, handmatige taken. Bovendien benutten we de capaciteit van onze warehouses beter en levert het een directe bijdrage aan onze doelstellingen op het gebied van sustainability. Zo zijn we als platform beter voorbereid op toekomstige innovaties, voor mens en planeet.”
X