Lees Ook

Skyfall - Pocket Sorter

De perfecte oplossing voor het distributiecentrum van Crocs

Skyfall - Pocket Sorter

Crocs: Achtergrond

Crocs werd opgericht in 2002. Sindsdien heeft de schoenenfabrikant een constante groei doorgemaakt, waarbij de felle plastic klompen in kleuren als lichtgroen, turkoois of geel al snel een cultstatus kregen. Het bedrijf heeft nu meer dan 4000 werknemers en hun aantal neemt voortdurend toe. Met het uiterst efficiënt sorteersysteem Skyfall helpt Ferag de logistieke processen te automatiseren en e-commerce orders af te handelen in hun distributiecentrum in Dayton, Ohio (VS). Het omvangrijke project omvat de uitbreiding van het bestaande distributiecentrum met meer dan 70.000 vierkante meter.

Doelstelling

Het doel was een krachtige, uiterst precieze "orderverwerkingsmachine" te vinden die in staat is om op piekmomenten tot 40.000 eenheden per uur betrouwbaar te verwerken. Tegelijk verwacht Crocs een grote flexibiliteit van de technologie zodat de installatie gemakkelijk kan aangepast worden aan wijzigende marktsituaties. De nieuwe installatie moet de strategisch geplande groei van de onderneming  ondersteunen.

Oplossing

De Skyfall – Pocket Sorter bleek de  perfecte oplossing voor het distributiecentrum. Met 18 manuele toevoerstations en 153 uitvoerstations, 736 wissels en ongeveer acht kilometer transportbanden wordt dit een van de grootste Skyfall-sorteerprojecten voor Ferag. In de eerste fase zal het Skyfall-systeem worden uitgerust met 33.500 pouches die fungeren als een dynamische, constant roterende circulerende buffer. Het flexibele Skyfall-systeem kan met minimale inspanning worden opgeschaald wanneer dat nodig is. Maar ook aanpassingen aan veranderende koopgewoonten, nieuwe orderprofielen en seizoensgebonden schommelingen of wijzigingen binnen de Crocs productlijn leveren geen problemen op. Het verwerken van de retours is eveneens een optie.
 Onderwerp: Warehouse Equipment 
Lees Ook

Value Chain uw informatiekanaal

Seminars, Events & community bijeenkomsten

X