Lees Ook

CASE: Horeca van Zon optimaliseert warehouse processen, integreert IT en investeert in nieuwe technologie

Horeca van Zon is een groothandel met focus op de horeca. Het heeft drie eigen cash & carry winkels en een resem klanten die 24/7 per express worden beleverd. Het distributiecentrum ligt in Lommel (4 vestigingen).
 
De leversnelheid, de hoge leverbetrouwbaarheid en het uitgebreide assortiment met meer dan 30.000 referenties op voorraad stellen hoge eisen aan de logistieke operatie. Om dat alles kostenefficiënt en optimaal uit te voeren, werden de logistieke processen in vraag gesteld. Met name de aanwezige voice picking bleek aan vervanging toe. Na analyse van CaptureTech werd besloten om nieuwe hardware en software te implementeren en met het ERP-pakket te integreren. Daar zou een grote efficiëntiewist in zitten.
 
Tijdens deze uiteenzetting toont Michael ons uitgebreid de logistieke processen en meer in het bijzonder de voice picking. Welke technieken en producten kwamen tijdens de analyse aan bod en waarom werd voor de specifieke oplossingen gekozen? Hij sluit af met de rol van CaptureTech en de behaalde resultaten. 


 
Lees Ook
X