Lees Ook

Autostore (AS/RS)

Implementatie van een Autostore (AS/RS) in de farmaceutische industrie

Autostore (AS/RS)
Een farmaceutische producent van oogheelkundige producten benaderde Brixadvice voor hulp bij het selecteren & implementeren van een nieuw automated storage/retrieval system (AS/RS). Deze systemen bestaan uit een mix van computergestuurde componenten die goederen automatisch inslaan en ophalen uit vaste opslagplaatsen – met precisie, nauwkeurigheid en aan een hoge snelheid.
Onze logistieke ingenieur ging allereerst van start met een studie om de huidige logistieke situatie in kaart te brengen. Hierbij werden de voorraad, de frequentie van inkomende en uitgaande goederen, het aantal SKU's (Stock Keeping Units), het volume van de producten en de gewenste groei van de voorraad in aanmerking genomen.

Vervolgens werden verschillende AS/RS-systemen geëvalueerd op basis van hun capaciteit, flexibiliteit, efficiëntie en kosten. Hierbij kwam al snel naar boven dat de Autostore solution ideaal was. Een Autostore is een geautomatiseerd magazijnsysteem dat gebruik maakt van ‘totes’ of bakjes waar producten in worden opgeslagen. Deze bakjes kunnen worden aangevraagd via een softwareprogramma, waarna het systeem automatisch een robot gebruikt om het gewenste bakje te selecteren en het product op te halen. Voor onze klant ging het specifiek over 25.000 bakjes en 10 robotten. Deze werden aangesloten op een transportband om de goederen zo richting picking station te vervoeren.

Onze Brixadvice expert was nadien ook verantwoordelijk voor het opstellen van de lastenboeken, het uitsturen van RFI/RFQ, alsook voor de uiteindelijke implementatie. Implementatie & vooral integratie van dergelijke systemen vereisen de nodige expertise, zodat de juiste logistieke en operationele keuzes gemaakt worden. Doorheen heel het traject werkten we nauw samen met het management team van onze klant en zorgen goed voorbereide stuurgroepen voor de nodige afstemming.
 Onderwerp: Warehouse Management   Bedrijven: Brixadvice 
Lees Ook
X