Lees Ook

Voorbereid op de toekomst

Slimme oplossingen voor de snelle groei van Besli

Voorbereid op de toekomst
Besli is een elektrotechnisch groothandel in Heteren. Door de groeiende markt is er een grote toename van assortiment en voorraden. Met de oplossing van Kardex Remstar heeft Besli de pick performance verbetert en de leverbetrouwbaarheid verhoogt. Het bedrijf heeft een hogere voorraad zekerheid, betere efficiency en een aanzienlijke vermindering van zoektijden gerealiseerd.

​Groei zonder in te leveren op kwaliteit en snelheid van levering

Besli levert als elektrotechnische groothandel 100.000+ hoogwaardige producten direct uit voorraad aan met name retailers. Kijkend naar de toekomst realiseerde Besli zich dat de voorraadtoename en groei eisen zouden stellen aan de logistieke processen én magazijninrichting. Het bedrijf benaderde Kardex om te kijken naar de mogelijkheid voor een nieuw, modern en geautomatiseerd distributiecentrum. Door de ontworpen oplossing heeft Kardex Besli de mogelijkheid geboden om stapsgewijs te groeien met de klantenwensen en industrie trends.

​Sneller, beter en efficiënter!

Voor het nieuwe distributiecentrum heeft het team gekozen voor 3 Kardex Compact Buffers, 4 Kardex Shuttles met Display-LED Navigators en Power Pick System warehouse management software met batchpick doorolstelling en put-to-light. De geïntegreerde oplossing biedt een hoge pick performance voor zowel grotere artikelen en producten in bakken.

De oplossing van Kardex zorgt niet alleen voor een aanzienlijke ruimtebesparing, maar heeft er ook toe bijgedragen dat de zoektijd naar producten met 30% is verminderd. Daarnaast is de volledige orderverwerking 50% efficiënter geworden door kortere loopafstanden en een hogere performance per operator.

Deze oplossing geeft het logistieke team van 14 medewerkers een goed gevoel! De behoefte aan rust, structuur en duidelijkheid is hiermee ruimschoots behaald!

Voordelen:
  • Hoge voorraad zekerheid
  • 30% lagere zoektijden
  • Mogelijkheid tot uitbreiding
 Onderwerp: Warehouse Management   Bedrijven: Kardex 
Lees Ook
X